Pad tot huidige pagina

Festival: Who's Right

blackandwhitephototravelinfluencerdigitalbrutalismfacebookcover.jpg

Festival: Who's Right

10 december 2019, 19.30 - 22.00 uur

Inhoud

Een inzichtrijk en inspirerend mensenrechtenfestival met interviews, quizzen, muziek en speeddates met activisten.
Op 10 december is het tijd voor de derde editie van het Who’s Right Festival!
Kom naar Podium Mozaïek voor een inspirerende avond over mensenrechten in Amsterdam, Nederland en de wereld. Breng een bezoek aan de Activistenbar en ontmoet bekende en minder bekende activisten uit binnen- en buitenland die hun persoonlijke verhaal vertellen.
Tijdens de avond volg je een route langs verschillende zalen en hoeken van het gebouw. Je ziet:
• Bekende mensenrechtenactivisten die worden geïnterviewd door Menno van der Veen. Met: Mercedes Zandwijken (initiatiefnemer Keti Koti Tafels), Tinkebell (activistisch kunstenares) en Rosa Hofgärtner van de klimaatboot die naar Chili is gevaren.
• Muziek van rapper en mensenrechtenactivist Yero Gaynaako uit Mauritanië
• De Amsterdamse kinderombudsman Anne Martien van der Does die vertelt over kinderrechten in Amsterdam aan de hand van de kinderrechtentest.
• De Activistenbar: je schuift aan tafel bij activisten uit Amsterdam-West, Nederland of het buitenland en luistert naar hun verhaal.
Met: Alex Tess (Landelijke studentenvakbond), Karin Blankestein (John Blankestein Foundation), Metje Blaak (sekswerkers-vakbond De Rode Draad), Hans de Zwart (Bits of Freedom), Mercedes Zandwijken (Keti Koti Tafels), Victoria Satchwell (Women on Waves), Milou Deelen (Journalist en Vrouwenrechtenactivist) Chihiro Geuzebroek (klimaatrechtvaardigheidsactivist), Jazie Veldhuyzen (Politicus en medeoprichter van Dekolonisatie Netwerk Voormaling Nederlands Indië), Laura Vermeulen (de Datavakbond), Bahar Ali (Koerdische vrouwenrechtenactivist), Mike Brantjes (Hart voor de K-Buurt), Fenna Corstanje (Onbeperkt West), Nicolette Besemer (Clientenbelang), Maureen Koswal (buurtaanjager en theatermaker), Tinkebell (kunstenares), Rosa Hofgärtner (de Klimaatboot) en Godfrey Lado (Het Amsterdams Soldariteits Komitee Vluchtelingen).

“In de Activistenbar prevaleert hoop” – De Volkskrant

Categorie

Maatschappij, politiek en debat

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Podium Mozaïek

Adres

Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Website

https://www.whosright.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis kaarten via: https://www.whosright.nl/