Pad tot huidige pagina

Film: Winter Bees: The Cinema of Josephine Ahnelt + Q&A

mainfb.jpg

Film: Winter Bees: The Cinema of Josephine Ahnelt + Q&A

13 december 2019, 20.30 uur

Inhoud

Josephine Ahnelt is een Weense filmmaker die in Nederland woont. Ze noemt zichzelf een ‘Futuristic Socio-Economic Ideas Enthusiast’ en heeft recentelijk haar laatste hand gelegd aan Winter Bees, een film over haar jaar in Japan. Ze werkt met super8 en 16mm en is medeoprichter Filmkoop Wien, een door DIY-kunstenaars gerund filmlaboratorium. Met trots kondigen we aan dat Josephine Ahnelt aanwezig is in Cavia bij de eerste vertoning van haar werk in Amsterdam.
.
Tic Tac, een prachtig voorbeeld van dit programma gewijd aan haar werk, onderzoekt in microscopisch detail de psychologische processen die spelen wanneer een groep van jonge parkour traceurs hun ding doen. De camera focust op hun gezichtsuitdrukkingen en gebaren, hun angst en nervositeit, maar ook hun plezier en pijn. De poëzie van Water from Grain komt voort uit de ogenschijnlijke tegenstelling van schijnbare tijdloosheid terwijl het zich duidelijk afspeelt in de buitenwijken van Wenen in de jaren 2011 en 2012. Ahnelt begeleidt twee jongeren, een jongen en een meisje, met haar super8-camera. De film focust zich vooral op de subtiele schoonheid en welgevormd lichaam van het meisje. De wederzijdse afhankelijkheid van leven en kunst toont zich in Winter Bees door gesprekken. Hoe ga je om met de kwetsbaarheid die voortkomt uit de tegenzin je te schikken naar of je te openen voor een publiek? Welke invloed heeft het leven op het maken van kunst en welke aspecten van het persoonlijke leven vinden uiteindelijk hun weg in objecten van het artistieke onderzoek?
.
Na afloop zal er een Q&A plaatsvinden met flmmaker Josephine Ahnelta.
.
Meer info:
http://filmhuiscavia.nl/index.php/programma/winter-bees-cinema-josephine-ahnelt

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52, Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.