Pad tot huidige pagina

Staurnalian Festival of LIghts: Congress of Saturnalian

14-december-2014-saturnalian.jpg

Staurnalian Festival of LIghts: Congress of Saturnalian

15 december 2019 - 2 februari 2020

Inhoud

Vanaf 15 december presenteert The Warp het Saturnalian Festival of Lights bij Zone2Source in het Glazen Huis in het Amstelpark. De opening is 15 december van 17:00 – 19:00 uur. We verwelkomen je om samen met ons het begin van het winterfeest te vieren onder het genot van een glas gluhwein.

De installatie zal in de weken daarna zichtbaar zijn van buitenaf en het decor vormen voor een serie performances in januari en de afsluiting op 2 februari 2020. Beste tijd om de licht en reflectie installatie te bekijken is vanaf 16:00 bij schemering.

Jaarlijks nodigt Zone2Source de Warp – die unieke multi-media performances organiseert in de Kunstkapel rond specifieke kalender festiviteiten – voor onze winterprogrammering. Gedurende de donkere dagen wordt het Glazen Huis de perfecte setting voor de licht performances en installaties van The Warp. Ook dit jaar opent het project met een performance avond die culmineert in een licht installatie die de komende weken van buitenaf te zien zal zijn. Het project wordt afgesloten met een performance evenement op 2 februari 2020.

De performances op 15 december ter viering van het Saturnalian Festival of Lights staan in het teken van glas en licht. The Warp heeft een aantal installaties geproduceerd waarin de mysteries van glas, licht en optica, reflecties en de verschuivende ruimten die het oproept, onderzocht wordt. De installatie en decor is het resultaat van de performance van The Glass Chain Correspondence by the October Collective.
.
Performances door:
The Ensemble Todo Modo(Alan Purves, Dirk Bruinsma, Robbert van Hulzen and Christian Smith) performs Glassolallias, muziek die geheel gemaakt is door instrumenten van glas. Leden van de The Shark Infested Custard voeren The Gem Stone Operations, op, miniatuur opera’s gebaseerd op samenspannings theorieen. The Supernumeraries(Maria Mavridou and Izabella Pacewicz Wsocka) creeeren een bewegingsperformance gebaseerd op reflecties van Thru the Glass Darklyand. The Afterwords Searchparty
presenteert een audio visuele ervaring The Precise Cut of the Sutra.

Performances zullen ook te bezoeken zijn op 12 januari van 15:00 - 18:00 uur en op 2 Februari van 17:00 - 19:00 uur. Toegang gratis

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Zone2Source, het Glazen Huis Amstelpark

Adres

Amstelpark 7, Amsterdam

Website

http://www.zone2source.net

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis toegang