Pad tot huidige pagina

'Anonimo Venexian' album release concert

avenaribeiro-bysbastiensmeur2017-1.jpg

'Anonimo Venexian' album release concert

31 januari 2020, 19.00 - 20.30 uur

Inhoud

Inês d’Avena en Claudio Ribeiro presenteren hun nieuwste album ‘Anonimo Venexian’, met opnames van nog nergens ter wereld uitgebrachte barokmuziek voor blokfluit en klavecimbel die door hen onlangs is ontdekt in Venetiaanse archieven, waaronder een aan Antonio Vivaldi toegeschreven onbekende sonate.
De ingang is gratis en donaties zijn welkom voor de campagne ‘Red Venetië’, die geld inzamelt voor het herstel van de schade die de recente overstromingen hebben toegebracht aan het artistiek en cultureel erfgoed van Venetië.
U kunt een plaats vooraf reserveren (niet verplicht, wel aanbevolen) via redvenetie.nl/aanmelden-31-januari.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Keizersgrachtkerk

Adres

Keizersgracht 566, Amsterdam

Website

https://www.facebook.com/events/457555038517767/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis entree

Meer informatie

In het najaar van 2018 doorzochten Inês d'Avena en Claudio Ribeiro 40 dagen lang diverse muziekarchieven van ‘La Serenissima’, op uitnodiging van The Emily Harvey Foundation. Hun nieuwe vondsten, 6 sonates in manuscript, zijn mooie voorbeelden van achttiende-eeuwse Venetiaanse kamermuziek, die de frisheid en ritmische levendigheid tonen die zo in dit repertoire worden gewaardeerd.
De CD ‘Anonimo Venexian’, met deze premières, werd opgenomen in een achttiende-eeuwse concertzaal in Venetië.
Dit concert maakt deel uit van de actie ‘Red Venetië’ (redvenetie.nl). De opbrengst van de actie wordt beheerd door de Poorters van Venetië, een culturele ANBI, en zal worden besteed aan restauratiewerkzaamheden die worden uitgevoerd door Italiaanse experts.