Pad tot huidige pagina

Boekpresentatie Eveline van de Putte 22 jan

Boekpresentatie Eveline van de Putte 22 jan

stormachtigstil.jpg

22 januari 2020, 16:30 - 18:30 uur

Inhoud

Eveline Van de Putte is een bevlogen verteller en schrijver van o.a. Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, dat onlangs in een geheel herziene uitgave verscheen, en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgenderouderen. In Nieuwe Namen komt de transgenderpopulatie in al haar diversiteit aan bod. Transseksuelen, travestieten, crossdressers, transvrouwen en transmannen vertellen openhartig over hun zoektocht naar hun ware identiteit en het proces van eindelijk zichzelf worden.
http://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/stormachtig-stil/
http://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/nieuwe-namen/

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Boekhandel Scheltema

Adres

Rokin 9, Amsterdam

Website

https://www.lhbtnetwerkzeeland.nl/sociale-kaart/eveline-van-de-putte

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Eveline Van de Putte is een bevlogen verteller en schrijver van o.a. Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, dat onlangs in een geheel herziene uitgave verscheen, en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgenderouderen. In Nieuwe Namen komt de transgenderpopulatie in al haar diversiteit aan bod. Transseksuelen, travestieten, crossdressers, transvrouwen en transmannen vertellen openhartig over hun zoektocht naar hun ware identiteit en het proces van eindelijk zichzelf worden.
http://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/stormachtig-stil/
http://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/nieuwe-namen/

Sinds maart 2014 reist van de Putte door Nederland en België met de Tour d’Amour, een dialoog bijeenkomst om seksuele diversiteit en genderidentiteit binnen zorg en welzijn bespreekbaar te maken. De Tour d’Amour is inmiddels ruim 160 keer uitgevoerd (januari 2020). https://youtu.be/vuJho8uiU8k
Ook geeft zij regelmatig gastcolleges over LHBT ouderen op Hoge Scholen en is graag gezien spreker op congressen en symposia over dit onderwerp.
Eveline is behalve schrijver ook trainer en fotograaf. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst als een middel om taboes te doorbreken en onbekende groepen een stem en gezicht te geven. Ze schreef onder andere over ouderen in Suriname (Fosten Tori), oudere migranten vluchtelingen in Nederland (Van Ver) en heeft regelmatig foto exposities.
Samen met Erik Alkema maakte zij een serie filmportretten van transgender ouderen die momenteel (tot eind januari 2020) te zien zijn in de expositie ‘Ik Mag zijn wie er is’ bij Ihlia LGBTI Heritage , 3e etage OBA Amsterdam.
Nominaties
2017 genomineerd voor de Annie Brouwer Korf Prijs en de John Blankensteinprijs.
2018 ontving zij de Haagse Parel, een onderscheiding voor Hagenaars die zich inzetten voor emancipatie, en werd zij genomineerd voor de Local Four Freedoms Award, geïnspireerd op de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt

2019: Genomineerd voor de Zeeuwse Parel en de John Blankensteinprijs

Zij groeide op in Zeeland (Oost-Souburg) en woont in Den Haag

Misschien denkt u ook wel eens dat er geen LHBT ouderen bij u wonen of komen. Is dat ook echt zo of durven LHBT ouderen zich nog steeds niet als zodanig kenbaar te maken?
Eveline neemt u mee in de belevingswereld van LHBT ouderen doormiddel van levensverhalen. Ze vertelt hoe hun ervaringen van vroeger bijdragen aan het zwijgen van nu. Dankzij de vele verhalen krijgt u een beeld van deze groep, en tegelijkertijd wat meer kennis over de achtergronden en begrippen. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Wees welkom bij de boekpresentatie op woensdag 22 januari van 16.30 tot 18.30 bij Boekhandel Scheltema, Rokin 9, 1012 KK, Amsterdam