Pad tot huidige pagina

Film: Fish Story

fish-story.png

Film: Fish Story

24 januari 2020, 20.30 uur

Inhoud

Een eenzame man meandert op zijn scooter door de schijnbaar verlaten straten van Tokio. Vuilnis ligt op straat, auto’s zijn verlaten, er is geen levende ziel te zien. Behalve dan bij een merkwaardige, kleine platenzaak. De man lijkt geïrriteerd dat de eigenaar van deze zaak – een zonderlinge en buitengewoon rustige, oude man – zijn winkel heeft geopend op de dag dat een allesvernietigende komeet richting de Aarde schiet. De oude man is echter niet bang: hij vertrouwt op het obscure Japanse punklied uit de jaren ’70 dat op de achtergrond speelt. En zo begint Fish Story, een oneven en gefractureerde odyssee van een punklied die voortkomt uit een mislukte vertolking van de enige overgebleven kopie van Fish Story, een boek uit het naoorlogse Japan. Als een pionierende punkband dit boek in 1975 herinterpreteerd als een lied, verdwijnt deze groep van de aardbodem kort na het uitbrengen van deze beruchte herinterpretatie. Het wordt heruitgevonden als een broodjeaapverhaal dat uiteindelijk de wereld redt van de Maya-voorspelling over het jaar 2012. Een surrealistisch en geestig verhaal dat een raar vlindereffect openbaart...
---
Yoshihiro Nakamura | 2009 | Japan | 112' | Engelse ondertitels

Categorie

Film

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.