Pad tot huidige pagina

Presentatie boekje over armoede

Presentatie boekje over armoede

armoedeuitnodiging30januari.jpg

30 januari 2020, 15:00 - 17:00 uur

Inhoud

Entree is gratis

In 2019 startte Jungle Amsterdam en Crossroad Culture een project: Ik ben moe van armoe!” Een groot aantal deelnemers uit Amsterdam Oost werd gevraagd om te vertellen welke knelpunten zij ervaren in inkomensproblematiek en welke oplossingen zij zelf zien. Hun verhalen zijn op humoristische, maar ook satirische wijze samengebracht in de korte publicatie: ‘Het armoede alfabet van Treintje Rosewater en Sonja Abdelmiskin’. De verhalen en ervaringen kwamen voort uit dialoogtafels met mensen op, onder, of net boven de armoedegrens. De verhalen zijn dus gebaseerd zijn op reële situaties maar weergegeven op fictieve locaties en met fictieve personen. Het doel van het project is om armoede uit de taboesfeer te halen en daarmee, weg van achter de voordeur en bovendien actief aan te dragen waar oplossingen liggen. De presentatie van de resultaten van het project “Ik ben moe van armoe” vind plaats op 30 Januari middels een drietal voordrachten en een debat waarin het publiek kan reageren op een aantal stellingen over oplossingen. Aan het eind van de bijeenkomst wordt het boekje aangeboden aan vertegenwoordigers van de stad Amsterdam.

Categorie

Overig

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Jungle Amsterdam

Adres

Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam

Website

https://www.jungle.amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Entree is gratis

Meer informatie

locatie informatie Tweede van Swindenstraat 26:
- Geen drempels.

- Openbaar vervoer:
Tram 19 halte Eerste van Swindenstraat,
Tram 1 en 3 halte Dapperstraat ca.2 minuten lopen
Bus 37 en 41 halte Dapperstraat
Bus 245 (nachtbus) halte Dapperstraat
Lopen vanaf het Muiderpoortstation: ca. 5 minuten.