Pad tot huidige pagina

Vrienden van de Kamermuziek: Klaviervirtuoos Tomer Gewirtzman

tomergewirtzmanpiano2.jpg

Vrienden van de Kamermuziek: Klaviervirtuoos Tomer Gewirtzman

26 januari 2020, 16.00 - 18.00 uur

Inhoud

“Formidable virtuosity and stylistic sensitivity” schreef de Washington Post over de Israëlische pianist Tomer Gewirtzman. Ondanks zijn jonge leeftijd van 29 jaar won deze pianovirtuoos talloze internationale prijzen en trad hij op met orkesten als het Mariinsky Orchestra en het Israel Philharmonic. Afgelopen jaar was hij meerdere malen te beluisteren in Carnegie Hall; op deze middag maakt hij zijn debuut in Nederland in de prachtige Amstelkerk. Met in de pauze hummus en halva!

J. Brahms: Sonate nr. 3
F. Chopin: Nocturne nr. 3
R. Schumann: Carnaval opus 9

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Amstelkerk

Adres

Amstelveld 10, Amsterdam

Website

http://www.vriendenvandekamermuziek.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

23,50 / 16

Meer informatie

Ondanks zijn jonge leeftijd van 29 jaar won deze pianovirtuoos talloze internationale prijzen en trad hij op met orkesten als het Mariinsky Orchestra, Israel Philharmonic, Aspen Concert Orchestra in zalen als Carnegie Hall (VS), Lincoln Center (VS), Salle Cortot (Parijs) en festivals als het Kremlin Festival (Rusland), Aspen Music (VS) en Musica Mundi Chamber Music Festival (België). Tomer studeerde bij de bekende pianopedagoog Arie Vardi aan de Buchmann-Mehta School of Music in Tel-Aviv (Israël) en meesterpianist Sergei Babayan aan de prestigieuze Juilliard School. Vandaag maakt hij zijn debuut in Nederland met een zeer uitdagend programma dat hem nauw aan het hart ligt. Onder andere op het programma staan onder meer Brahms' grootse en meespelende 3e sonate en Schumann's fantasierijke en uitdagende Carnaval. In de pauze wordt u getrakteerd op Israëlische hapjes zoals halva en toastjes met hummus.