Pad tot huidige pagina

Concert kamerkoor Tegenlicht

flyerconcerttegenlicht9-2-2020.jpg

Concert kamerkoor Tegenlicht

9 februari 2020, 15:30 - 16:30 uur

Inhoud

KAMERKOOR TEGENLICHT o.l.v. Paul de Boer
DOLCE DOLORE / concert

In dit concert toont Tegenlicht de prachtige wereld van de madrigalen. Vocale composities waar tekstexpressie in de muziek voorop staat – woordschilderen – en waarbij vaak hevige emoties van de notenbalken rollen. Dolce dolore (zoete smart): er wordt muzikaal getreurd om bitter lot; bemind en verlangd; er klinkt traan naast troost. De oude meesters uit de 16e eeuw schreven boeken vol madrigalen. Tegenlicht zingt er verschillende: o.a. van Monteverdi, Bennet, Gesualdo.

De madrigaalkunst van toen wordt in dit concert verbonden met muziek van nu. Tegenlicht zingt twee eigentijdse madrigalen van Vasks en Lauridsen. Daarnaast staan liederen die qua sfeer mooi in dit madrigalenprogramma passen: van Debussy, Whitacre en Gjeilo.

kaartverkoop: online via tegenlicht.nl . Of in de Oranjekerk op 9 februari vanaf 15:00 uur.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Oranjekerk

Adres

2e van der helststraat 1-3, Amsterdam

Website

https://www.tegenlicht.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

10 euro. Kaartverkoop online via tegenlicht.nl. Of op 9 februari in Oranjekerk vanaf 15:00 uur.