Pad tot huidige pagina

Expositie: Spheres - Jet Willems

Expositie: Spheres - Jet Willems

maart2020jetwillemsdefvs21nov19.jpg

Inhoud

SPHERES

Jet Willems, schilderijen en aquarellen

Als een parel

Kijkend naar de schilderijen van Jet Willems treed je binnen in andere werelden en dimensies. Ze neemt je in haar werk mee voorbij de waarneembare grenzen van de realiteit. Innerlijke weerspiegelingen en ‘dat wat zich wil laten zien’ worden op het schildersdoek verbeeld en nodigen je uit om in stilte naar binnen te keren, waar herkenning, herinneringen, verlangen, emotie en innerlijke beleving betekenis zoeken en transcendentie zal worden ervaren.

Jet Willems
Vanaf haar kinderjaren was Willems altijd aan het schilderen en tekenen en op 17-jarige leeftijd is ze naar de kunstacademie St. Joost gegaan. Ook als jong kind al was zij afgestemd op het mysterieuze en het innerlijke leven en de daaruit voortvloeiende grote levensvragen. De zin van het bestaan, het geluk van het leven en de tragiek van de dood raken haar en appelleren aan universeel menselijke existentiële emoties. Kenmerkend voor haar werk zijn de verbeelding van mystieke en spirituele thema’s. Literatuur, muziek, kunst, meditatie en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen.
Laag over laag over laag als een parel ontstaat haar werk, dat doordrongen is van energie, beweging, contrasten, texturen, vormen en kleuren. Soms is het een haast transparant verstild beeld, dan weer een krachtige en intens kleurrijke compositie. Het schilderdoek, de acrylverf en kwasten zijn de gereedschappen waarmee zij werkt; zichzelf ervaart zij als het instrument waardoor de beelden ‘die zich willen laten zien’ verschijnen op het doek.

Opening zondag 8 maart van 14.00 tot 17.00 uur

MLB Kijkzondag op zondag 22 maart van 11.00 tot 12.00 uur met Jet Willems
Kijken naar kunst was nog nooit zo leuk!
Wil jij ervaren hoe verfrissend het is om op een andere manier te leren kijken? Wil jij ervaren hoe inspirerend het is om eens écht de tijd te nemen om te kijken naar een kunstwerk? Wil jij ervaren wat het met je doet als elke individuele inbreng evenveel waard is in een gesprek? En wil je ervaren wat kunst daaraan kan bijdragen? Schrijf je in voor de KIJKzondag.
Reserveer op ml.boel@planet.nl. Toegang is € 3. Koffie en thee staan klaar.

Tentoonstelling: vrijdag 6 t/m zaterdag 28 maart 2020
Openingstijden: 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak
Opening: zondag 8 maart 14.00-17.00 uur
MLB KIJKzondag: zondag 22 maart 11.00-12.00 uur
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, jetwillemsart.com

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Data

6 maart 2020, 12.00 - 18.00 uur
13 maart 2020, 12.00 - 18.00 uur
20 maart 2020, 12.00 - 18.00 uur
27 maart 2020, 12.00 - 18.00 uur

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis