Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Ongemakkelijk / Akward

Tentoonstelling: Ongemakkelijk / Akward

bannerongemakkelijk.jpg

13 maart 2020 - 11 april 2020

Inhoud

Ongemakkelijk / Awkward
Feestelijke opening
Vrijdag 13 maart 20.00 – 22.00 uur

Met een openingsperformance door Takeshi Ikeda. De Keuken van het Ongewenst Dier zal een zwaan fileren en uitserveren om aandacht te vragen voor de absurditeit van onze omgang met vleesproductie en overlastgevende dieren. DJ Awanto 3 alias Steven de Peven draait ongemakkelijke muziek.

ONGEMAKKELIJK
Over het gat dat gaapt tussen wat de mens wil en wat de wereld hem te bieden heeft*
In een tijd dat perfectie de norm is, en we zelf verantwoordelijk worden geacht voor ons eigen succes, is het thema ongemak relevanter dan ooit. Waar onze samenleving ongemak schuwt, omarmt menig kunstenaar ongemak: juist het moment tussen weten en niet weten laat ruimte voor het menselijke zijn.
* Vrij naar Camus, uit de essaybundel ‘De troost van de slapstick’ van Arnon Grunberg. Loosely based on Camus, taken from an essay bundle by Arnon Grunberg.

Kunstenaars:
Necim Abiadh, Aukje Dekker, Marc van Dijk, Hans Eijkelboom, Maurice van Es, Bart Eysink Smeets, Marieke Gelissen, Takeshi Ikeda, Pieter Kusters, Jennifer Lyon Bell, Hans van der Meer, Claudia Mulder, Pilvi Takala, Kuang-Yu Tsui, Robbert Weide, Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis

ONGEMAKKELIJK is een project van beeldend kunstenaars Claudia Mulder, Robbert Weide en Marieke Gelissen. De expositie is mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Tashin Bank Foundation for Art and Culture maakte deelname van Kuang-Yu Tsui mogelijk.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin, Amsterdam

Website

http://www.arti.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 3,-