Pad tot huidige pagina

Muziek: Ambigu: Ugly Pug

3uglypug_1.jpg

Muziek: Ambigu: Ugly Pug

19 maart 2021, 20.00 - 21.30 uur

Inhoud

Ambigu #3: Ugly Pug
"Crossroads" - waar tegenpolen elkaar ontmoeten, met elkaar spelen en versmelten

Juho Myllylä | blokfluiten, elektrische gitaar, elektronica
Miron Andres | viola da gamba
Wesley Shen | klavecimbel

Ugly Pug is een multi-nationaal trio met blokfluiten, viola da gamba en klavecimbel dat zich richt op nieuwe muziek, gespeeld op historische instrumenten. Het kernstuk van dit nieuwe programma is Crossroads van Wilma Pistorius, een gloednieuwe compositie met een flexibele vorm. Dit programma streeft naar nieuwe hoogtepunten voor het ensemble waarbij extreme tegenpolen elkaar ontmoeten: atonaal versus tonaal, ruw versus lyrisch, geïmproviseerd versus vastgelegd, lelijk versus beeldschoon.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.
De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.
Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Museum 't Kromhout

Adres

Hoogte Kadijk 147, Amsterdam

Website

http://uglypug.net

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5€ aan de deur: Meer informatie over kaartverkoop: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ambigu-3-ugly-pug-111350289714

Meer informatie

Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/903193580177270