Pad tot huidige pagina

Het Filosofisch Diner: Evolutionair Denken

vuurwerk_facebook_banner.jpg

Het Filosofisch Diner: Evolutionair Denken

1 april 2020, 19.00 - 22.00 uur

Inhoud

Sinds Darwin wist te verklappen dat wij apen afstammen, is er in ons denken veel veranderd. We hebben ander zicht gekregen op fundamentele vragen over de mensheid – waarom we bestaan, wie we zijn, wat we willen en mogen doen. De evolutietheorie is daarmee veel meer bepalend voor ons wereldbeeld dan we vaak geloven. En kan ons misschien wel van antwoorden voorzien op vragen waar we al eeuwenlang mee rondlopen. Eindelijk zekerheid?

Spreker: Pouwel Slurink
Huisdichter: Loki Project

Het Filosofisch Diner: Mens & Aarde

De verhouding tussen Mens en Aarde is een lastige. We zien onszelf graag als het logische eindpunt in de ontwikkeling van de planeet. Maar hoe meer we leren over onszelf (en over de aarde), hoe meer we beseffen dat we helemaal niet zo belangrijk zijn. Of toch…?

Wat is de zin van ons bestaan op deze planeet? Hoe heeft ze ons denken gevormd? Welke plichten en rechten hebben we op het gebruik ervan? Hoe verhouden we ons tot haar andere bewoners? Dergelijke vragen bespreken we komende lente onder het genot van een heerlijke maaltijd door Robin Food.

Categorie

Maatschappij, politiek en debat

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Café MidWest

Adres

Cabralstraat 1, Amsterdam

Website

https://vuurwerkfilosofie.nl/lp/filosofisch-diner-mens-aarde/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€35 (€24,50 voor studenten), kaarten via https://vuurwerkfilosofie.nl/#tickets

Meer informatie

Vuurwerk wil je anders laten kijken. Naar de wereld en naar jezelf. Filosofie biedt daarvoor de beste methode, de eettafel is de perfecte setting. Door te praten over herkenbare en actuele thema’s stap je met een frisse blik het leven weer in.

Van alledaagse dilemma’s tot grote maatschappelijke vragen, het komt voorbij tijdens Het Filosofisch Diner. Schuif aan en laat je ogen openen!