Pad tot huidige pagina

EXPOSITIE FOTOGROEP FOCUS - VERZAMELD WERK

EXPOSITIE FOTOGROEP FOCUS - VERZAMELD WERK

affichefocusgroepmei20corona.jpg

Inhoud

Tentoonstelling: vrijdag 1 t/m zaterdag 30 mei 2020
Openingstijden: zaterdag en zondag 12 – 18 uur.
In verband met het Coronavirus is de galerie alleen op afspraak te bezoeken.
Mail naar ml.boel@planet.nl of bel 06 2180 2448. Minimaal een dag van te voren.

De opening en de MLB KIJKzondag komen te vervallen.
In de etalage van de galerie zal een korte film van de expositie vertoond worden.

De expositie Verzameld werk van Fotogroep Focus Amsterdam toont van vijf van de zes leden eigenzinnige variaties op het thema autonome fotografie. Hierbij ligt de nadruk niet op het ‘nemen’ van een foto maar op het ‘maken’ van een interessant fotografisch beeld.
De fotogroep bestaat sinds 2012. De leden leerden elkaar kennen bij workshops van het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF). De groep exposeerde eerder op verschillende locaties in Amsterdam (Loods 6, de Bibliotheek Olympisch Kwartier en de pop-up galerie Brouwersgracht 35).

Jos Peters laat foto’s zien uit een serie die ‘verlaten’ als thema heeft: ‘verlaten’ in de zin van ‘weggaan’, maar ook in de betekenis van de leegte die ontstaat nadát mensen zijn weggetrokken. Hij fotografeerde hiervoor o.a. op Ameland en in de bossen van Noorwegen. In de galerie zijn nu foto’s uit Nederland te zien: smetteloos lege vertrekken in het klooster-kasteel Stapelen waaruit kort tevoren na 104 jaar de laatste paters vertrokken zijn.
Pieter van Geest houdt zich sinds tien jaar bezig met fotografie en visuele kunst. Zijn beelden zijn ofwel documentair met de camera vastgelegd of geheel of gedeeltelijk met behulp van Photoshop geconstrueerd. In deze expositie toont hij bedrijfsgebouwen in het havengebied van Amsterdam–west.Het gaat daarbij om de composities van lijnen en vlakken. Zijn foto’s tonen de verrassende schoonheid die schuil gaat in deze ogenschijnlijk zakelijke en kille decors.
De fotoserie ‘Wasteful Flowers’ van Jos Mevissen bestaat uit beelden met een dubbele gelaagdheid. De fotocomposities zijn geïnspireerd door bloemstillevens, refererend aan 17e eeuwse schilder¬stukken van bijvoorbeeld Rachel Ruysch, waarin lichtweerkaatsing, textuur, en transparantie een vertrouwd en harmonieus beeld creëren. Diezelfde werking van licht, textuur en transparantie onthult in deze foto’s bij nadere blik een ongemakkelijk beeld van verspilling en nabootsing van natuurlijke schoonheid in kunstbloemen. De serie bestaat in totaal uit 13 foto’s.
René van Ravenzwaaij wordt gefascineerd door grafische patronen in stad en natuur. Vooral onderwerpen die met elkaar in contrast staan trekken zijn aandacht. Door middel van zijn foto’s wil hij de kijker daar deelgenoot van maken. In de serie ‘Bo-Kaap’ zijn deze patronen en contrasten in lijnen en kleuren te zien.
Ook Karo van Wijk liet zich inspireren door een zakelijke omgeving. De foto’s die zij toont zijn gemaakt tijdens een excursie naar Tatasteel in IJmuiden. “Hoe graag had ik daar gewoon rond willen lopen. Ik had de hele dag kunnen fotograferen. Zoveel mooie beelden,” aldus Karo van Wijk, die als fotograaf geboeid wordt door lijnenspel, schaduwwerking en ritmische herhalingen in het beeld. Haar foto’s worden gekenmerkt door de aandacht voor details en verrassende uitsneden, waardoor de beelden een zekere abstractie verkrijgen.
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.fotogroepfocus.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Volwassenen

Data

2 mei 2020, 12.00 - 18.00 uur
9 mei 2020, 12.00 - 18.00 uur
16 mei 2020, 12.00 - 18.00 uur
23 mei 2020, 12.00 - 18.00 uur
30 mei 2020, 12.00 - 18.00 uur

Naam locatie

MLB galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis; uitsluitend op afspraak, max 2 personen