Pad tot huidige pagina

Kattenstad - tentoonstelling en kunstroute in Amsterdam west

defposteremailkattenstadwgkunstmei2020.jpg

Kattenstad - tentoonstelling en kunstroute in Amsterdam west

27 mei 2020 - 27 juni 2020

Inhoud

Eind mei gaat het kunstproject KATTENSTAD van start: een tentoonstelling in WG Kunst met een (groeiende) kunstroute door Amsterdam Oud-West. Een initiatief van kunstenaars Femke van Heerikhuizen en Wasco (winnaar stripschapsprijs 2020), die dit project samen met WG Kunst hebben opgezet.

Bewoners van Amsterdam Oud-West worden opgeroepen om zelf een kat te maken (tekenen, schilderen, knippen, knutselen, alles mag) en deze thuis voor het raam, op het balkon, in de (voortuin) o.i.d. neer te zetten of op te hangen. Deze katten vormen samen een kunstroute, met WG Kunst als centrale expositieplek (een tentoonstellingsruimte van 100 m2).

In WG Kunst wordt een tentoonstelling ingericht, een ‘druppelexpositie’ (= maximaal zes bezoekers tegelijk binnen). Beeldend kunstenaars Femke van Heerikhuizen, Wasco , René Windig (bekend van de stripkat Heinz) en Luitzen Zandbergen tonen katten in de vorm van (wand)schilderingen, tekeningen en ruimtelijke objecten. De kattenkunstwerken van de buurtbewoners worden met een beamer in de tentoonstelling in WG Kunst gepresenteerd. Deze afbeeldingen komen ook op de website van WG Kunst.

De tentoonstelling heeft een tweeledige functie. Behalve als zelfstandige tentoonstelling dient de tentoonstelling als kader en inspiratie voor het buurtproject. Iedereen kan zich in de tentoonstelling laten inspireren door de verscheidenheid aan katten door de ogen van de beeldend kunstenaars. In juni worden workshops KATTEN MAKEN gegeven door de kunstenaars (voor maximaal 6 personen tegelijk). Informatie en opgeven via wgkunst1@hotmail.nl De tijdsplanning van de workshops komt binnenkort op de website van WG Kunst.

In verband met het coronavirus is de tentoonstelling in WG Kunst toegankelijk voor niet meer dan 6 bezoekers tegelijk. Er is markering op de vloer aangebracht in verband met de verplichte 1 ½ meter afstand. Er komt geen officiële opening.

Tentoonstellingsperiode
27 mei t/m 5 juli 2020
Openingstijden woensdag t/m zondag 13.00-17.00 uur

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 Amsterdam, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/kattenstad/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

toegang gratis, ook workshops en kunstroute

Meer informatie

zie voor meer informatie, ook over de kunstroute, de website van WG Kunst https://www.wgkunst.nl/kattenstad/
of via wgkunst1@hotmail.nl
of 020 6161515 (woensdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.00).