Pad tot huidige pagina

Koffieconcert – Koerikoeloem - AFGELAST

Koffieconcert – Koerikoeloem - AFGELAST

17 mei 2020, 12.00 - 13.30 uur

Inhoud

Koerikoeloem is een samenspel van landschaps- en geluidskunst met windharpen, blokfluiten, poëzie en zang. Het is een kaleidoscopische vertelling over identiteit, overgave en compassie en het besef dat we ons leven slechts voor een deel in de hand hebben.

Jeugdherinneringen klinken, eerlijk en kwetsbaar, soms ook humorvol. Muziek, eeuwen geleden vastgelegd in onbegrijpelijke tekens, komt tot leven in nieuwe melodieën die steeds meer met elkaar vervlochten raken. Tot de rust terugkeert en alles op lijkt te gaan in de klank van de windharpen. Koerikoeloem levert je over aan de elementen.

Er was de grote boze wolf die zich afvroeg of een grote boze wolf nog wel iets voorstelt als hij niet boos meer is.
Er was een moment waarop ik me realiseerde dat de wereld er anders uit had gezien als de mensen andere keuzes hadden gemaakt.
(Uit: Koerikoeloem van Tjitske Jansen)

De tekst van Tjitske Jansen is een opsomming van zeer dicht op de huid geschreven, persoonlijke anekdotes. Nu lijkt dat in een tijd waarin iedereen bijna dagelijks zijn of haar beslommeringen op Facebook en andere social media post niets bijzonders, maar hier is toch iets anders aan de hand: in de veelheid van verhalen ontstaat gaandeweg het beeld van een leven waarin elke poging grip te krijgen op het leven bijna een onbegonnen zaak lijkt. Toch is er nergens sprake van een aanklacht, beschuldiging of behoefte tot vergelding. Op vaak bijzonder humorvolle wijze loodst Tjitske Jansen ons in heldere taal door haar verzen zonder ook maar ergens wollig of melodramatisch te worden, met een compassievolle distantie.

“De zinnen van de zangers, de sho, de blokfluiten en de windharpen passen zo goed bij elkaar, dat ze naarmate de voorstelling vordert bijna inwisselbaar lijken te worden: alles is klank geworden adem. En elk leven is vluchtig.” – Theaterkrant juni 2018 ****

“Dit kwam meer bij me binnen dan de mooiste mis die ik ooit heb meegemaakt!” – Monique Schomper uit het publiek

Credits
Concept & compositie: Miranda Driessen
Tekst: Tjitske Jansen
Muzikale leiding: Jos Leussink
Regieadvies: Ria Marks
Sho: Naomi Sato
Blokfluiten: Dodó Kis, Lucia Mense, Sarah Jeffrey, Irene Sorozabal
Zang: Bas Ammerlaan, Noortje Braat, Janneke Daalderop/Cora Schmeiser, Miranda Driessen, Angus van Grevenbroek, Natascha Morsink, Alfrun Schmid, Joost van Velzen, Daan Verlaan
Realisatie windharpen: Jan Heinke, Steffen Hartmann
Advies klankinstallatie: Hans van Koolwijk in coproductie met Stichting Klankkaatser en Stichting Gaudeamus
Zakelijke leiding: Britt Verstegen/Cultuurkwesties
Publiciteit & marketing: Evelyn Rietveld
Productieleiding: Kas van der Linden/BIGproductions
Ontwerp: Claudia van der Rijst/Studio Ryza
Met dank aan Peter Teunissen, Lau Driessen, Sivero Metaal en Toon de Zoeten/Toonfilms
Foto: Kees van de Veen

Concerten in de Oosterkerk
Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op één zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en één vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oosterkerk

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Website

https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

-Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
-Reserveren is niet mogelijk
-Meestal is er genoeg plek maar vol=vol dus kom op tijd!
-Deur open half uur voor aanvang; na aanvang geen toegang