Pad tot huidige pagina

Gastexpositie: Antoinette Elsinga en Anne Kleisen

Gastexpositie: Antoinette Elsinga en Anne Kleisen

expostiesalonwestjuli2020.jpg

Inhoud

Antoinette Elsinga en Anne Kleisen zullen in de maand juli als gastexposant aanwezig zijn in Galerie Salon West in Amsterdam. Eigenarese Gaïd Ombre stelt haar Galerie aan Admiraal de Ruijterweg 9 in Amsterdam ter beschikking aan deze 2 creatieve dames. Ze vullen elkaar mooi aan. Antoinette Elsinga maakt 3d werk en Anne Kleisen 2d werk.

Antoinette Elsinga
Antoinette Elsinga is gespecialiseerd in het bewerken van het mineraal Seleniet. Seleniet is een steensoort die gedolven wordt in Marokko en heeft een prachtige transparantie en een mooie satijnglans. Door het op de juiste manier vormen van het materiaal weet zij deze eigenschappen optimaal te benutten.

De steen bestaat uit allemaal naaldjes, naaldjes vormen een plakje en plakjes vormen een steen. Zo is onze wereld ook opgebouwd, iemand die een idee heeft verzameld mensen om zich heen met hetzelfde idee en voor je het weet heb je een gemeenschap en vele gemeenschappen vormen een maatschappij. Deze fascinatie voor de mens zie je terug in haar geabstraheerde figuratieve werk

Naast figuratief werk maakt ze ook ander werk, soms kiest ze een steen voor een ontwerp en soms kijkt ze net zo lang naar de steen dat de vorm van het beeld duidelijk word. Hiervoor werkt ze ook met andere steensoorten zoals serpentijn en albast.

Dit voorjaar heeft ze een nieuw item in haar werk, de orange dutch tulips. Deze heeft ze gemaakt van oranje Seleniet. Ze zoekt hiervoor de dieporanje stenen met een mooie tekening. Dat voegt iets toe aan de geabstraheerde vorm.

Ze vind het heerlijk om over haar werk te vertellen en zal alle dagen aanwezig zijn in de Galerie. Ook is het mogelijk om een workshop bij haar te boeken in de maand juli. Neem gerust contact met haar op info@selenietkunst.nl of 06 283 83 275.

Anne Kleisen
Anne Kleisen: ‘Ik hou erg van kleur. En van fantasiefiguren. Mijn schilderijen ontstaan dan ook vanuit het verlangen naar een kleur, soms vanuit een willekeurige lijn. Daar komen dan weer andere kleuren en lijnen uit voort. Oftewel: mijn intuïtie bepaalt een groot deel van wat er op papier komt. Voor mij is schilderen een manier om vrij te zijn van regels en praktische beperkingen. Op papier kan ik de wereld precies zo vormgeven zoals die zich op dat moment aan me voordoet. De ene keer is dat vrolijk en lief, de andere keer is dat rauw of verdrietig. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de achterliggende (denk)patronen van ons gedrag. Emoties en sociale interacties komen dan ook regelmatig in geabstraheerde vorm terug in mijn schilderijen’.

‘Mijn huidige werk is op te delen in drie thema’s. De strak omlijnde fantasiewezens in heldere kleuren en met terugkerende (stippen)patronen zijn geïnspireerd op Aboriginalkunst. Dit thema loopt over in een serie fantasiedieren die in meer of mindere mate geborgenheid uitbeelden. Het derde thema is een serie met portretten waarin ik verschillende emoties onderzoek. Ik schilder op papier of canvaspaneel. Meestal met acrylstiften en acrylverf, soms met inkt en aquarelverf’.

Anne tekent al haar hele leven, al doet ze het ook wel eens jaren niet. Ze studeerde antropologie en filosofie, schreef een boek over jonge boeddhisten in Nederland, regisseerde tv-programma’s en gaf jarenlang yogales in binnen- en buitenland. Pas toen ze in 2017 haar huidige schilderdocent, kunstenares Rini Brakkee, ontmoette, namen haar artistieke ambities serieuzere vormen aan. Ze kan zich geen mooiere dag voorstellen dan waarin ze zich uren heeft kunnen verliezen in het maken van een schilderij. Of het moet een dag zijn waarop ze schrijft, haar andere grote liefde.
____________________________________________________________
Gastexpostie
Juli 2020, Galerie Salon West, Admiraal de Ruijterweg 9, Amsterdam

Openingstijden
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Zaterdag 12:00 – 17:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Contact:
Antoinette Elsinga
Noorderlicht 89, Amerfoort
06 283 83 275
info@selenietkunst.nl
www.selenietkunst.nl

Anne Kleisen
www.annekleisen.nl | akleisen@gmail.com | 06-42742074 | instagram.com/annekleisen

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Data

5 juli 2020, 12.00 - 17.00 uur
12 juli 2020, 12.00 - 17.00 uur
19 juli 2020, 12.00 - 17.00 uur
26 juli 2020, 12.00 - 17.00 uur
2 augustus 2020, 12.00 - 17.00 uur

Naam locatie

Galerie Salon West

Adres

Admiraal de Ruijterweg 9, Amsterdam

Website

https://www.salon-west.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

0