Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: The Harbor of Action and Research at Sea

Tentoonstelling: The Harbor of Action and Research at Sea

2020-03-06-harbor-instagram.gif

24 juli 2020 - 16 augustus 2020

Inhoud

Tentoonstelling: Harbor of Action and Research, 24 juli -16 augustus 2020
Open op Vrijdag t/m Zondag
Tussen 14.00-18.00
Bij Corridor Project Space, Veemkade 574, Amsterdam

The Harbor of Action and Research at Sea
The Harbor of Action and Research at Sea is een initiatief van Idées Clandestines waar kunstenaars Olivier Delebecque, Suzanne Bernhardt, Alonso Vazquez en curator Aude Mgba zich verdiepen in hedendaagse oceanische migratie in relatie tot de zeilgeschiedenis van Nederland.
Harbor of Action and Research at Sea vertrekt vanuit een illegaal en vergeten Nederlands verhaal over zeil-migratie: de Engelandvaarders. Deze naam werd gegeven aan Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog, Engeland en vrijheid probeerden te bereiken. In september 1941 ontsnapten twee broers, Han en Willem Peteri, vanuit het bezette Nederland met een zelfgebouwde en vouwbare zeilkano vanuit Katwijk aan Zee en bereikten 5 dagen later Engeland. In 2020 vragen de kunstenaars zich af: wat kan zo'n zeil-passage onthullen over het concept van ‘Freedom of Movement’ ?

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Corridor Project Space

Adres

Veemkade 574, Amsterdam

Website

http://www.corridorprojectspace.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

0