Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Pastelkrijt tekeningen van Jeroen ter Welle

img_7409.jpg

Tentoonstelling: Pastelkrijt tekeningen van Jeroen ter Welle

2 juli 2020 - 2 augustus 2020

Inhoud

Een serie pastelkrijttekeningen die in twee delen uiteen valt, namelijk abstracte portretten en abstracte wezens. Als gemene deler hebben ze dat er altijd iets van een soort werkelijkheid in terug te vinden is; ogen, oren, een mond en bij de wezens ook een zekere vorm van een lichaam. Het is een andere kijk op de wereld, waarbij je bij wijze van spreken toch nog met enkele tenen ( en niet met een heel been of een halve voet ) in de dagelijkse realiteit blijft zweven. Voor mij is kunst voornamelijk iets dat een variant is op het dagelijks bestaan dat we allemaal al kennen en door te kijken naar een variant kunnen we ons opnieuw een beetje verbazen en verwonderen. Daarnaast speelt kleur een belangrijke rol. Ik ben enigszins “ verslaafd “aan de typische intensiteit die de kleuren bij pastelkrijt hebben en ik schuw het gebruik van contrasterende kleuren zeker niet.
Ik ben ooit opnieuw begonnen met het maken van de pastelkrijttekeningen ( opnieuw, omdat ik ooit voor een groot gedeelte op de Rietveld academie ben toegelaten met een serie van deze tekeningen, maar ik om verschillende redenen vervolgens hele andere wegen ben ingeslagen ) voor het maken van een korte experimentele film. Daarna ben ik er in periodes die komen en gaan wel aan door blijven werken. Hierdoor is het aantal dat in de loop der tijd gemaakt is niet heel groot, maar het is nu wel een mooi moment om een selectie van recent en ouder werk te laten zien. Zeker ook omdat de kleuren goed passen bij de levendigheid van een zomer. Inspiratie voor de tekeningen komt uit mijn eigen fantasie, gevonden foto’s en beelden en net zo goed uit wat er in de loop der eeuwen zo al verder door anderen gemaakt is aan verschillende soorten beelden. En misschien iets minder voorspelbaar, soms ook uit speelfilms. Zo was het enkele jaren geleden weer eens zien van Fellini’s Satyricon aanleiding tot een korte serie van abstracte wezens.
Jeroen ter Welle, geboren 1970, in 2009 afgestudeerd aan de Rietveld academie, daarna voornamelijk bezig geweest met het maken van korte experimentele films, die vertoond zijn op festivals in; Argentinië, Armenië, Australië, Brazilië, Bulgarije, Chili, Griekenland, Italië, Kosovo, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Peru, Roemenië, Servië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland en de Verenigde Staten . Daarnaast werk ik ook met pastelkrijt en fotografie.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Podium Mozaiek

Adres

Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Website

http://podiummozaiek.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

Van 2 juli 2020 tot en met 6 september 2020.
( Opening 2 juli 17.00-18.30 uur )
Podium Mozaiek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
www.podiummozaiek.nl
Tel: 020-5800380 of 5800383 ( cafe )
Ma t/m Vrijdag: 10.00-23.00 uur.
Za/Zondag: 10.00-24.00 uur