Pad tot huidige pagina

Voorstelling: Swart Gat/ Gouden Eeuw

web-pt-eetlokaal_paulinamatusiakeddywenting1.jpg

Voorstelling: Swart Gat/ Gouden Eeuw

1 juli 2020 - 31 juli 2020

Inhoud

Swart Gat/ Gouden Eeuw Eeuw (Dunguu olo - katibo-ten) is een theatrale installatie over een onbekend deel van de Nederlandse cultuur en geschiedenis, die van de Marrons, in de vorm van een coronaproof labyrint in het PLEIN THEATER.

Marrons zijn afstammelingen van Afrikanen die door slavenhandelaren onder dwang naar Suriname zijn gebracht, zich bevrijdde en vestigden in de Amazone. De theatrale installatie toont wijsheden vanuit het Marrons perspectief en hun visie op vrijheid, geneeskrachtige planten en omgaan met de dood, in relatie tot de actualiteit van vandaag.

De theatrale installatie wordt op woensdag 1 juli Keti Koti 2020, wanneer de afschaffing van de slavernij gevierd en het slavernijverleden herdacht wordt, geopend in het PLEIN THEATER en is heel de maand juli individueel te bezoeken op vooraf aan te melden tijdslots.

Surinaams theater- en filmmaker Tolin Erwin Alexander is door het PLEIN THEATER uitgenodigd als Artist In Resident om in Amsterdam in samenwerking aan de installatie te werken, maar werkt door de corona-omstandigheden als ‘Artist in Quarantaine’ vanuit Ecuador inhoudelijk aan de installatie.

Het project is een initiatief van theatermaker, natuurgeneeskundige en directeur van PLEIN THEATER Berith Danse, die al meerdere theatertentoonstellingen maakte vanuit onderzoek naar het Nederlands Slavernijverleden. Andere samenwerkingen zijn onder andere vormgever Bartel Meyburg, video-designer Ramon Coelho en Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost.

Categorie

Overig

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

PLEIN THEATER

Adres

Sajetplein 39, Amsterdam

Website

https://www.plein-theater.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Alleen online: € 13 / CJP/Student: €11 | Kunst(vak)student: €6,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | www.plein-theater.nl/agenda

Meer informatie

PLEIN THEATER is het podium van de wereld om ons heen, een theater aan het Sajetplein in Amsterdam Oost met een actueel programma en een internationale oriëntatie.