Pad tot huidige pagina

Film: Filmvertoning + Inleiding: Mädchen in Uniform (1931)

Film: Filmvertoning + Inleiding: Mädchen in Uniform (1931)

postermdcheninuniform.jpeg

2 augustus 2020, 14.00 - 16.00 uur

Inhoud

In het kader van het kunst- en cultuurprogramma Arts and Culture van Pride Amsterdam organiseert het Joods Historisch Museum een screening plus inleiding van de Duitse film Mädchen in Uniform (1931) van Leontine Sagan. De film is een bewerking van het toneelstuk Gestern und heute van Christa Winsloe en wordt algemeen beschouwd als de eerste lesbische film. De film had een volledig vrouwelijke cast en was baanbrekend, niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de co-operatieve en winstdelende financiële regelingen. De filmvertoning zal worden ingeleid door filmhistorica Annette Förster.

In samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam.

Categorie

Film

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Joods Historisch Museum

Adres

Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam

Website

https://www.jck.nl/nl/event/filmvertoning-inleiding-madchen-uniform-1931

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Reserveren via de website. Volwassenen 17 euro. Gratis met Stadspas en Museumkaart