Pad tot huidige pagina

Lunchconcert: Kalle de Bie - cello

kalledebieamalie.jpg

Lunchconcert: Kalle de Bie - cello

21 augustus 2020, 13.30 - 14.00 uur

Inhoud

J.S. Bach - Preludeuit Suite nr. 1 in G majeur BWV 1007; Benjamin Britten - Suite for Cello Op. 72

Kalle de Bie (1994) behaalde in 2018 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jeroen den Herder, Jelena Ocic en Dmitri Ferschtman. Hij volgde masterclasses bij o.a. Anner Bijlsma, Uzi Wiesel, Itamar Golan, Leonid Gorokhov en Valter Dešpalj en kamermuzieklessen bij het Jeruzalem Kwartet, het Borodin Kwartet en het Emerson Kwartet. Momenteel studeert hij aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen bij de beroemde cellopedagoog Reinhard Latzko.
Kalle is laureaat van meerdere (inter)nationale concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours (2013), III Elsky Competition te Minsk (2014) en de 12e International Competition for young Musicians ‘Ferdo Livadic’ (2015). In oktober 2016 won hij de aanmoedigingsprijs en Start-in-Splendorprijs op het Nationaal Celloconcours te Amsterdam.
Sinds 2006 maakte Kalle deel uit van verschillende succesvolle kamermuziekensembles. Momenteel is hij cellist in het Brackman Trio en Ensemble Sognante.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Embassy of the Free Mind

Adres

Keizersgracht 123, Amsterdam

Website

https://embassyofthefreemind.com/nl/museum/opl/evenementen

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Tickets: € 12,50; studenten € 8,50; gratis met Museumkaart, Stadspas Amsterdam of ICOM-kaart. Alleen toegang met een van tevoren online geboekt ticket.