Pad tot huidige pagina

Een wandeling: plantsoen sociologie met De Onkruidenier

excursieonkruidenier.jpg

Een wandeling: plantsoen sociologie met De Onkruidenier

30 augustus 2020, 14.00 - 16.30 uur

Inhoud

Zone2Source, podium voor kunst, natuur en technologie organiseert in het kader van de tentoonstelling Exploded View, en van MidzomerMokum een excursie met de Onkruidenier. Vanaf 18 jaar.

Wandel mee door het Amstelpark met de Onkruidenier en ontdek de verborgen verhalen achter de planten uit het park. Hoe kunnen we leren van de stadsnatuur en ervoor zorgen dat we meer ruimte maken voor groen in de stad? Tijdens de wandeling verzamelen we planten, laten we zien hoe je met je zintuigen als voelen, ruiken en proeven ook de planten kunt leren (her)kennen. Na de wandeling gaan we aan de slag in de werkplaats Plantsoen Sociologie die in het Amstelpark wordt tentoongesteld. In de werkplaats vind de productie van keramieke schalen plaats voor een 50-tal miniatuur boompjes uit het park. Tijdens de workshop help je mee met het productieproces van het kermamiek.

Met het project Plantsoen Sociologie staat de Onkruidenier stil bij de vaak eenzijdige relatie tussen plant en mens. In onze maatschappij zijn we ontzettend bedreven geworden in het labelen van planten in bepaalde categorie├źn. We bekijken plantensoorten veelal functioneel bijvoorbeeld als bron van voedsel of medicijn. Maar planten staan ook in relatie tot andere planten, de omgeving, atmosfeer, bodem en water. Hoe kunnen we ons uitdrukkingsvermogen vergroten door te kijken naar deze relaties? Welk lexicon kunnen we ontwikkelen voor de verbondenheid tussen mens en plant? Tijdens de workshop voeren we een dialoog zoekend naar een nieuw vocabulaire waarbij we de taal van plansoen sociologie ontdekken.

De Onkruidenier is een kunstenaarscollectief die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Jongeren

Naam locatie

Zone2Source, locatie Orangerie, in het Amstelpark

Adres

Amstelpark 4, Amsterdam

Website

https://zone2source.net/nl/expeditie-amstelpark-2020-zomerprogramma-voor-jongeren/#onkruidenier

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

Aanmelden en meer informatie via projects@zone2source.net