Pad tot huidige pagina

Sloterplas festival

facebook-sloterplas.jpg

Sloterplas festival

20 september 2020, 13.00 - 21.00 uur

Inhoud

Sloterplas Festival komt terug!
En gaat door in 2020 – op 20 september

Amsterdam | 20 juli 2020

Na jaren van afwezigheid, keert het Sloterplas Festival terug in Amsterdam Nieuw-West. Op 20 september 2020 is de oever van de Sloterplas opnieuw het toneel voor muziekoptredens, straattheater, creatieve activiteiten, participatieprojecten, een sportmarkt en enkele foodstands. Alles in een corona-proof omgeving, zodat de bezoekers optimaal en veilig kunnen genieten.

Het Sloterplas Festival is het resultaat van een samengaan van twee prominente festivals die al een aantal jaar plaatsvonden aan de Sloterplas, ter hoogte van de Meervaart; de Smaakboulevard en Souk&Co. De producenten van beide festivals, Marmoucha, 24 Karaat en DW-RS, kennen elkaar van eerdere samenwerking in Nieuw-West, onder meer van de legendarische Sloterplas Festivals die in 2009 en 2010 werden georganiseerd. Met het onder het stof vandaan halen van die naam, willen de organisatoren de tijden van weleer laten herleven. De eerste editie zal vanwege de huidige corona situatie misschien iets minder groot zijn, maar minstens zoveel vuurwerk opleveren voor de bewoners van Amsterdam Nieuw-West en de rest van Amsterdam.

Het Sloterplas Festival staat voor muziek, theater, creatieve ontwikkeling en sport. Bezoekers worden uitgenodigd om zowel te genieten van het culturele en culinaire als om zelf mee te doen, bijvoorbeeld aan de creatieve workshops. Voor kinderen is er een speciale area waar ze kunnen spelen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Op de jaarlijkse sportmarkt, georganiseerd in samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West, presenteren lokale sportverenigingen zich. Op die manier willen we bezoekers stimuleren om het hele jaar door actief te blijven en een bijdrage leven aan de fysieke en geestelijke gezondheid van de inwoners van Amsterdam Nieuw-West

Meer dan ooit besteed het Sloterplas Festival aandacht aan straattheater. Onder meer door een subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst kunnen we dit programma verder uitbreiden, waarmee we op den duur willen uitgroeien tot het straattheaterfestival in Amsterdam. Maar altijd samen met een bijzondere muziekprogrammering die aansluit bij de diversiteit van de buurt en waar iedereen zich in herkend. Op zowel het vlak van theater als muziek geven wij ook lokale talenten de kans om zich te ontwikkelen. Met een aantal buurtbewoners wordt nu al aan een straattheateract gewerkt en jonge musici krijgen een plekje op het muziekpodium of achter de DJ boot.

Het Sloterplas Festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeenste Amsterdam – Stadsdeel Nieuw-West, VBS fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunsten en een groot aantal partners in Amsterdam Nieuw-West.

Meer informatie is te vinden op www.sloterplas-festival.nl of op onze facebook en instagram pagina’s

Categorie

Manifestaties en evenementen

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oever Sloterplas

Adres

Meer en vaart 175 Tegen over theater de Meervaart, Amsterdam

Website

https://www.sloterplasfestival.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Nee