Pad tot huidige pagina

Voorstelling: De Levende Krant - Het Markttheater

markttheater-web.jpg

Voorstelling: De Levende Krant - Het Markttheater

18 september 2020 - 19 september 2020

Inhoud

De cabereteske nieuwshow waarin nieuws uit de buurt en wereld daaromheen op aangrijpende, directe en hilarische wijze besproken wordt. Vol breaking news, roddels, cartoons en bijzondere gesprekken met buurtbewoner en ambtenaren.

Het nieuws volgen is iets dat ons tot burgers maakt. Het houdt ons betrokken en geeft inzicht. Maar hoe geef je het nieuws een waardevolle plek in de dagelijkse realiteit? Kan theater niet de lichtheid, herkenbaarheid en het begrip bieden die nodig is om die ingewikkelde realiteit om ons heen te ontvouwen, te bevragen en te bestormen?

We brengen de krant tot leven, wij brengen u: De Levende Krant!

De Levende Krant is een nieuwsshow op de markt waarin (stads)nieuws op aangrijpende, directe en hilarische wijze besproken wordt. Sketches, liedjes, columns en cartoons wisselen elkaar in hoog tempo af, zijn op de huid van de actualiteit en per buurt anders. Er wordt koffie gedronken met de buurvrouw, ambtenaren en andere gasten, de kaasboer krijgt de microfoon aangereikt, en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en doen.

Vanuit een intensieve dialoog met de redactie werpt een divers team aan acteurs, muzikanten, journalisten en schrijvers een kritisch licht op de meest actuele en verborgen nieuwswaardigheden uit de buurt en wereld daaromheen.

Maaltijd bij de voorstelling
Bij de voorstelling wordt een vindingrijke maaltijd geserveerd die ons prikkelt over de toekomst na te denken. Food designer Jasmijn Schrofer i.s.m. buurtkok Zohra Moussadek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Met liefde voor de wereld en keuken, en aandacht voor eerlijke, seizoensgebonden, lokale ingrediënten.
Voor het diner kan er rekening gehouden worden met allergieën en principes. Wil je deze doorgeven, doe dit dan uiterlijk 48 uur van tevoren via sophie@markttheater.nl o.v.v. ‘allergie De Levende Krant’.

Het Markttheater streeft na een gratis toegankelijk theateraanbod op de markt te realiseren. Voor deze speciale corona-proof avonden vragen we een vergoeding voor het bereiden van de maaltijd.

CREDITS
Concept | Sara de Monchy, Sean Hauser Regie | Sara de Monchy Spel/medemaker | Yorick Heerkens, Annelotte van Aarst, Giovanni Brand, Amro Kasr, en gasten Redactie | Katarina Schul, Sara de Monchy, e.a.Scenografie | Han Ruiz Buhrs Tekstbijdrage | Sem Anne van Dijk Campagnebeeld | Sabine Rovers

Categorie

Theater en dans

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Van der Pekstraat

Website

https://markttheater.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

9,99 | ticketsale via https://markttheater.nl/de-levende-krant/

Meer informatie

Voor info bezoek onze website https://markttheater.nl/de-levende-krant/
De voorstelling begint om 20:00 tot 21:00