Pad tot huidige pagina

Concert: Suede

suede.jpg

Concert: Suede

19 oktober 2020, 20.00 uur

Inhoud

Suede staat op 19 oktober in AFAS Live

Op maandag 19 oktober komt de Britse band Suede voor een concert naar AFAS Live. Tijdens deze “Coming Up Tour” belooft de band hun iconische album Coming Up in zijn geheel te spelen, evenals andere grote hits. De voorverkoop voor het concert start vrijdag 7 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Suede kondigt vandaag een uitgebreide reeks Britse en Europese datums voor oktober aan, inclusief Britse shows in Edinburgh, Manchester en Londen en Europese shows in Berlijn, Parijs en Amsterdam. Tijdens deze tour brengt de band hun klassieke, derde album Coming Up volledig ten gehore, evenals andere grote hits.

Bij de eerste release in september 1996 werd Coming Up gezien als een gewaagde stap voor Suede. De sound maakte een switch naar pop, na de donkere stemmingen en sfeer die het publiek kende van het album Dog Man Star. Coming Up was zowel een artistiek als commercieel succes; het album stond bovenaan de Britse albumcharts en werd genomineerd voor de Mercury Prize 1997.

Coming Up bracht 5 top tien singles voort in het VK en het succes van het nieuwe, bruisende popgeluid van Trash, Beautiful Ones, Saturday Night, Lazy en Filmstar maakte de plaat voor Suede tot op heden commercieel het meest succesvol. Veel van de belangrijkste nummers van het album zijn tot op de dag van vandaag steunpilaren in de live-set van de band en frontman Brett Anderson heeft Trash eerder omschreven als hét bepalende nummer van Suede.

Suede's meest recente album, The Blue Hour uit 2018, voltooide een drieluik van albums die door de band zijn opgenomen sinds ze Bloodsports in 2013 uitbracht. Het album kreeg veel lof: “The sound of a band operating at full throttle” (**** Q Magazine) en hun Britse tournee ter promotie van het album kende voor de band enkele van hun best ontvangen shows van de afgelopen jaren, “More stellar than ever” (***** The Guardian).

Restaurant First
Kom voorafgaand aan het concert een hapje eten bij Restaurant First. Reserveer nu een tafel en geniet van heerlijke gerechten afgestemd op het seizoen. Op de dag van het evenement kan je Restaurant First vanaf 16.00 uur bereiken op 020-409 79 69 voor wijzigingen in jouw reservering of om een tafel te boeken. Voor overige vragen, wijzigingen of (groeps)reserveringen kan je mailen naar restaurant@afaslive.nl.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

AFAS Live

Adres

Arena Boulevard 590 Amsterdam, Amsterdam

Website

https://www.afaslive.nl/agenda/suede

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Vrije zit- en staanplaatsen € 50,40

Meer informatie

Deze ticketprijs is inclusief servicekosten. De kaartverkoop gaat via Ticketmaster.nl en telefonisch via 0900-300 1250.