Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen

legolima-regenvanbewustwording2020-fotoharriejansema.jpg

Tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen

31 oktober 2020 - 28 november 2020

Inhoud

NIEUWE AARDE is een tentoonstelling waarin kunstenaars laten zien welke wegen zij zien voor een nieuwe wereld na COVID. Een wereld waarin natuur en techniek zijn samengesmolten, waarin ongedocumenteerden wél zeggenschap hebben over hun leven, en waarin een regen van bewustzijn op de aarde neervalt, zodat de mensheid begrijpt wat hem te doen staat. 261 kunstenaars zonden werk in voor de half april gestarte Open Call NIEUWE AARDE. Deel je visioen. Toen fysieke tentoonstellingen voor publiek onmogelijk waren, begon de presentatie online met 90 inzendingen via www.nieuweaarde.nu/inzendingen

Van 31 oktober t/m 28 november kan het publiek de 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere kunstwerken coronaproof bekijken in de monumentale Westerkerk Amsterdam. De tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen toont nieuw gemaakt en bestaand werk van Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Sell Reality en Zindzi Zwietering. Entree gratis ma tm za van 10.00-15.00 uur. In verband met corona is reserveren verplicht: https://bit.ly/34BZcZH

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Westerkerk Amsterdam

Adres

Prinsengracht 277 B, Amsterdam

Website

https://www.bijbelsmuseum.nl/tentoonstellingen/nieuwe-aarde-12-visioenen

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis entree, verplicht reserveren via https://bit.ly/34BZcZH

Meer informatie

NIEUWE AARDE is een samenwerking van het Bijbels Museum, Westerkerk Amsterdam en The Turn Club. Bij de tentoonstelling (gratis) zijn ook lunchbijeenkomsten op 4, 11 en 18 november telkens van 13.00-13.30 uur (entree 5,00 p/p). Tijdens de lunchbijeenkomsten gaan deelnemende kunstenaars in de Westerkerk met elkaar en het publiek in gesprek over hun werk o.l.v. Merlijn Twaalfhoven, Herman Koetsveld en Carolien Croon. Organist Evan Bogerd speelt aan het slot van elk gesprek improvisaties gebaseerd op het werk van de aanwezige kunstenaars.