Pad tot huidige pagina

Corona opvang voor kinderen

muurmediakamer.jpg

Corona opvang voor kinderen

2 november 2020 - 1 december 2020

Inhoud

Corona opvang voor kinderen die noodgedwongen naar huis gestuurd worden.
Het komt steeds vaker voor dat kinderen noodgedwongen naar huis gestuurd worden wegens tekort aan leerkrachten.
Wanneer een docent lichte klachten heeft, mag deze niet voor de klas staan. Dit heeft als gevolg dat het voor scholen een enorme uitdaging is om voor alle klassen een leerkracht te hebben. Ook worden klassen verdeeld over andere klassen en is de druk op de leerkrachten zonder klachten erg hoog. Gezien het feit dat er nog steeds duizenden besmettingen per dag geconstateerd worden, is de kans erg groot dat er steeds leerkrachten thuis in isolatie moeten. Dit kan zijn in afwachting van een test of dat zij 10 dagen in isolatie moeten omdat zij in contact geweest zijn met een persoon die is besmet met COVID-19.
Ouders kunnen voor enorme uitdagingen komen te staan wanneer hun kind noodgedwongen niet naar school kan. Er moet halsoverkop opvang geregeld worden of ouders moeten op het laatste moment een vrije dag opnemen. Helaas is dit laatste niet altijd meer mogelijk. Veel bedrijven hebben hun personeel gevraagd om vrije dagen op te nemen tijdens de eerste Corona-golf.
Door mijn eigen ervaringen en ervaringen van ouders hebben wij onderzocht of wij opvang kunnen bieden aan kinderen die noodgedwongen naar huis gestuurd worden. En dit is inderdaad mogelijk. Naast reguliere naschoolse opvang kunnen wij nu ook “Corona opvang” aanbieden. Dit is opvang die speciaal is opgezet voor kinderen die noodgedwongen naar huis gestuurd worden. Kinderen krijgen begeleiding in het maken van hun huiswerk of werkjes die zij van school mee krijgen. Bij Stoer zullen zij zo veel mogelijk het schema van school aanhouden. Dit houdt in dat zij ook pauze krijgen en de mogelijkheid krijgen om buiten te spelen.
Ouders kunnen hun kind vrijblijvend in schrijven onder “Corona opvang”. Ouders krijgen wel een contract en wanneer deze is ondertekend kunnen ouders op zeer korte termijn opvang krijgen voor hun kind(eren). Kinderen kunnen tot 14:00 uur opgevangen worden.
Kijk voor meer informatie op de website www.stoerkinderopvang.nl mail naar bso@stoerkinderopvang.nl of bel 06-16172672 / 020-7371241

Categorie

Overig

Doelgroep

Kinderen

Naam locatie

Stoer kinderopvang

Adres

Perseusstraat 12, Amsterdam

Website

http://www.stoerkinderopvang.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

51

Meer informatie

Voor deze opvang kunt u ook kinderopvangtoeslag aanvragen.