Pad tot huidige pagina

Door Dolle Mina Tour

beeldfacebookeventdoordollemina_ayisha.jpg

Door Dolle Mina Tour

5 november 2020 - 3 december 2020

Inhoud

Milou en Ayisha brengen de ludieke acties van Dolle Mina naar je toe!
Reis terug naar de jaren ’70 en de ludieke acties van Dolle Mina. Een groep vrouwen (én mannen) met lef en visie eist verandering en zet vrouwenemancipatie in Nederland op de kaart. Wat is er nu, 50 jaar later, veranderd? Aan de hand van unieke stukken uit het archief van Dolle Mina nemen feministen Milou Deelen en Ayisha Siddiqi je mee naar deze roerige tijd. Hoe kan de vrolijke strijdbaarheid van Dolle Mina ons nu nog inspireren?

Vijftig jaar na de eerste acties hebben Dolle Mina en de slogan ‘Baas in Eigen Buik’ nog steeds een iconische status. De radicaal feministische actiegroep is hét symbool geworden voor de tweede feministische golf. Van gratis crèches en anticonceptiepillen tot openbaar plasrecht: Welke issues zijn door Dolle Mina op de agenda gezet? Welke taboes zijn door Dolle Mina doorbroken? Welke discussies zijn door Dolle Mina teweeggebracht?

Doe mee aan de online tour Door Dolle Mina. Tussen 5 november en 3 december ontvang je dan elke week twee clips met een actie, een locatie en een archiefstuk. In 10 clips brengen Milou en Ayisha de geschiedenis van Dolle Mina tot leven.
Aanmelden is gratis.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Online

Website

https://atria.nl/nieuws-publicaties/feminisme/feminisme-20e-eeuw/dolle-mina-terugblik-in-10-clips/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis, aanmelden via de website