Pad tot huidige pagina

Workshop batikken (volwassenen)

Workshop batikken (volwassenen)

batik_web_groot.png

29 november 2020, 14.00 - 17.00 uur

Inhoud

Batikken is een eeuwenoude techniek waarbij stoffen worden geverfd met verschillende patronen en kleuren. De kunstenaars van de Amsterdamse School kwamen in contact met Indonesische batik en lieten zich hierdoor inspireren. Patronen en kleuren werden als inspiratiebron genomen voor tapijten, stoffen en glas-in-loodramen. Ook werd de techniek van batikken gebruikt om het houtwerk van klokken, doosjes en meubelstukken te kunnen beschilderen.

In deze workshop laten we ons inspireren door dit eeuwenoude ambacht en bekijken we een aantal objecten in de collectie van het museum. We gaan in op de technieken die door de Indonesiërs en de Amsterdamse School werden gebruikt en we gaan tenslotte ook zelf aan de slag met het batikken in ons ambachtenlokaal. Het resultaat mag u als aandenken meenemen.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/workshop-batikken-volwassenen

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Regulier € 7,75; te boeken via website of telefoon

Meer informatie

e: planning@hetschip.nl
t: 020 6868595