Pad tot huidige pagina

Fietstocht | Hildo Krop

Fietstocht | Hildo Krop

hildo_krop_beethovenbrug.jpg

4 december 2020, 13.30 - 15.30 uur

Inhoud

Hildo Krop – ooit door Gerard Reve omschreven als ‘communistische koekenbakker’ - was zoon van een bakker uit Steenwijk. Hij heeft veel keramiek voor de Eerste Steenwijkse Kunst- en Aardewerk Fabriek (ESKAF) gemaakt. Verder ontwierp hij meubels, boekomslagen en tapijten. Hij was een sociaal bevlogen, veelzijdig kunstenaar. Deze fietstocht laat onder begeleiding van een deskundige gids een deel van zijn grote oeuvre in Amsterdam Zuid zien. Van onder andere de stedenmaagd op de Berlagebrug, naar een gesneden houten plattegrond op de tramremise, het standbeeld van architect Berlage, het meisje onder het grote paard bij het Muzenplein, het bronzenkunstwerk voor de Rijksverzekeringsbank, de diverse faunen op verschillende bruggen, de grote beelden op het Berlage Lyceum tot zijn eigen houten stoel in het Museum de Dageraad. Hildo Krop komt in deze fietstocht geheel tot leven.

Startlocatie: Café Restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum De Dageraad

Adres

Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/fietstocht-hildo-krop

Toegangsprijs en kaarten bestellen

via website: € 24,75

Meer informatie

e.: planning@hetschip.nl
t.: 020 6868 595