Pad tot huidige pagina

De Naaikrans #2: Handwerken in tijden van crisis

De Naaikrans #2: Handwerken in tijden van crisis

cf198684.jpg

24 februari 2021, 19.30 - 21.30 uur

Inhoud

Hoe kan het repareren van kleding een antwoord zijn op een economie gebaseerd op groei, uitputting en uitbuiting? Hoe onderhoud je een zorgzame relatie met je materiële omgeving?

De fast-fashion industrie laat zien dat we de draad kwijt zijn. Met een focus op herstel en vertraging gaan we al handwerkend een alternatief scenario verkennen. Een scenario waarin het inter-relationele en ‘community repair’ centraal staan. Samen zetten we naald en draad in om de verbinding te maken tussen lichaam en geest, en oefenen we ons in het zorgen, onderhouden en repareren.

De Naaikrans, georganiseerd door de Feministische Handwerk Partij [link website] i.s.m. Atria, is een studiebijeenkomst, een spa-ervaring en een naaikransje ineen. In deze tweede aflevering van de vijfdelige serie voegen we de draad bij het woord. Al studerend en handwerkend verkennen we mogelijke alternatieven voor onze verstoorde verhouding tot zorg, onderhoud en reparatie.

In De Naaikrans #2 wordt handwerken belicht als politieke daad van zorg en herstel, met een focus op het huidige modesysteem. Tegelijkertijd leer en oefen je een reparatietechniek.

Programma:
Programma:
19:30 Start programma
19:35 Introductie van de Feministische Handwerk Partij
19:40 Demonstratie handwerktechniek
20:00 Spreker
20:25 Pauze
20:40 Reparatie meditatie
20:45 Voordracht
20:50 Panel-gesprek
20:15 Verwachte eindtijd

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Online evenement

Website

https://atria.nl/agenda/de-naaikrans-2-handwerken-in-tijden-van-crisis/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Tickets voor online deelname zijn €4,- exclusief administratiekosten van YourTicket Provider