Pad tot huidige pagina

Lezing | Het Zaanhof

Lezing | Het Zaanhof

zaanhof_-_marcel_westhoff_-_hr_-_mwff1202.jpg

19 februari 2021, 16.00 - 17.00 uur

Inhoud

Direct naast Het Schip ligt het Zaanhof, een prachtig groen hofje midden in het stadsgedruis. Hoewel de architectuur niet direct is gelinkt aan de Amsterdamse School, zijn er wel degelijk parallellen te vinden.

In de Spaarndammerbuurt van Amsterdam bouwden de architecten van de Amsterdamse School ruim een eeuw geleden mooie wooncomplexen voor arbeiders. Schoonheid, ruimte en groen waren hierbij belangrijke uitgangspunten. Direct naast het beroemde Schip van Michel de Klerk bouwde architect Herman Walenkamp het Zaanhof: een prachtig, haast dorps stukje wijk, waar de bewoners na hun werk in de fabriek of in de haven tot rust konden komen. Hoewel Walenkamp officieel niet tot de Amsterdamse School-beweging behoorde, was hij wel bezig met dezelfde idealen en ideëen.

In deze lezing vertelt Willem Peeters u over dit bijzondere stukje buurt. De lezing zal worden ingeleid door stadsgeograaf en mede-oprichter van Museum Het Schip Ton Heijdra.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/lezing-het-zaanhof

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 5,50 via website

Meer informatie

t.: 020 6868595
e.: planning@hetschip.nl