Pad tot huidige pagina

Kunstroute BINNENsteBUITEN

binnenstebuitenwgkunstamsterdam.jpg

Kunstroute BINNENsteBUITEN

21 maart 2021 - 21 juni 2021

Inhoud

Bij het begin van de lente presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte op het Wilhelmina Gasthuisterrein, waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapsprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten te brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld. Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en cultuur. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op het WG terrein in de grond worden gezet, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur. De kastjes zijn op zichtafstand van elkaar geplaatst binnen een relatief klein gebied rond WG Kunst. Met WG Kunst als uitgangspunt is de route eenvoudig te lopen.
Vanaf maart start de kunstroute met ca 10 vitrinekastjes met kunstwerken, waarna in de loop van de week uitbreiding komt met nogmaals 10 kastjes. Gedurende deze periode groeit de kunstroute geleidelijk uit tot ca vijftig kastjes met kunstwerken. Het geheel is vanzelfsprekend dagelijks gratis te bezichtigen, zo lang het licht is. De route blijft tot 21 juni 2021. Zie voor meer informatie https://www.wgkunst.nl/binnenste-buiten/

tentoonstellingsperiode 21 maart tot 21 juni 2021
dagelijks te zien op het Wilhelmina Gasthuisterrein
WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/binnenste-buiten/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

toegang gratis

Meer informatie

www.wgkunst.nl, 020 6161515 of wgkunst@wgkunst.nl