Pad tot huidige pagina

Coronaproof expositie in De Pijp

Coronaproof expositie in De Pijp

11-tal3annette01042018_0000.jpg

12 maart 2021 - 12 april 2021

Inhoud

VANDERHELSTPLEIN EXHIBITIONS PRESENTEERT
een corona proof expositie in etalages in de Pijp van:

“Bruggen verbinden werelden”

Annette is gefascineerd door de beperktheid van bestaand materiaal. Op straat, fotobeurzen, 2e hands winkels, overal komt zij het tegen, afgedankt door andere mensen en voor haar inspiratie om nieuwe werelden te maken. Oude vergeelde papiertjes met een hoek gebogen, resten plakband, koffievlekken, heerlijk. Ze hebben al een leven gehad.
Een collage begint in dozen vol met soms 40-50 jaar oude foto’s waarin zij haar onderwerpen vindt. De hele tafel ligt vol met beeld en papier. Zij legt over elkaar, scheurt, knipt, plakt totdat het beeld af is.

Vooral houdingen van mensen vindt zij boeiend, waarbij het hoofd voor haar teveel afleidt. Het hoofd op de foto is al teveel ingevuld. De houdingen zelf zeggen al zoveel. Het hoofd moet plaatsmaken voor een vergezicht, een droom, een blik, een ingang naar een andere wereld. Bij landschappen maakt zij ingrepen met bijvoorbeeld een brug of een boot als doorkijkje.

Haar combinaties en keuzes laten je loskomen van het plaatje dat er was en geven een opening, een ingang, een verdieping naar een andere dimensie, ruimte. Zij haalt iets weg en voegt iets toe en geeft daarmee een afgedankt beeld weer een nieuw leven.

www.annettevisser.com
Instagram: @annettevissercollages

Tentoonstelling: nog tot 25 mei 2021

Extra: een prive-rondleiding door Annette Visser langs haar expositie in de etalages op het Van der Helstplein!
Een opening kan niet vanwege de corona regels, maar Annette biedt op afspraak een rondleiding aan langs haar werken.
Voor een afspraak mail visserannette13@gmail.com

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Van der Helstplein 3

Adres

Van der Helstplein 3, Amsterdam

Website

http://www.vdhp.blogspot.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

nee