Pad tot huidige pagina

Project Tweestrijd

affichetweestrijddigitaletentoonstelling.jpg

Project Tweestrijd

23 maart 2021 - 23 april 2021

Inhoud

WG Kunst presenteert - vooralsnog alleen digitaal - het project Tweestrijd, in aansluiting op het gelijknamige thema van de Boekenweek 2021. Een cross-over tussen literatuur en beeldende kunst . Curator is Tammo Schuringa. Tweestrijd is een samenwerkingsverband tussen vijf dichters en vijf beeldend kunstenaars, resulterend in een tentoonstelling en een publicatie.

Geïnspireerd op het thema van de Boekenweek 2021 maakten de dichters ieder een gedicht over Tweestrijd, waarop de beeldend kunstenaars op hun beurt reageerden. Alle kunstwerken - tekst en beeld - zijn speciaal voor dit project gemaakt.

Deelnemende dichters
Maud Vanhauwaert
Maria Barnas
Asha Karami
Maarten van der Graaff
Arno van Vlierberghe

Deelnemende beeldend kunstenaars
Marijn van Kreij
Jantien Jongsma
Voebe de Gruyter
Charlotte Schleiffert
Tammo Schuringa
Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, een leporello, in beperkte oplage (ca 700 exemplaren). Hierin zijn de voor de tentoonstelling gemaakte werken (tekst en beeld) opgenomen. De publicatie is door WG Kunst uitgebracht met behulp van Crowdfunding via voordekunst.nl. De leporello is op aanvraag bij WG Kunst te koop. Tevens is van de tentoonstelling Tweestrijd een videofilm gemaakt, die online te zien is https://www.wgkunst.nl/tweestrijd/

tentoonstellingsperiode t/m 25 april 2021
ONDER VOORBEHOUD CORONAMAATREGELEN
mogelijk in april op afspraak te bezoeken op reservering via wgkunst@wgkunst.nl

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/tweestrijd/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

www.wgkunst.nl of tel. 020 6161515 of wgkunst@wgkunst.nl