Pad tot huidige pagina

Concert: Coronaproef Cadeau: ½ Uurtje Voor Je Ziel

progrmfycoronaproefcadeau14april2021buitenhof.png

Concert: Coronaproef Cadeau: ½ Uurtje Voor Je Ziel

14 april 2021, 15.30 - 16.00 uur

Inhoud

Een aantal instellingen met cruciaal beroep ‘in het zonnetje zetten’ met een mini cadeau-concert, i.v.m. een erkenning, een speciale dag of gelegenheid, als emotionele steun of als beloning voor hun maatschappelijke inzet tijdens de COVID-19 pandemie in de zorg, de veiligheid, als vrijwilliger, de onderwijs etc.

Dit, in de vorm van een ‘cadeau’, 20 miniconcerten a ½ uurtje bij verschillende instellingen of locaties, uitgevoerd door ‘eigen’ topmusici van onze stadsdeel in duo- of max. triovorm (afhankelijk van op dat moment geldende corona regelingen)

Dit project heeft niet alleen een cultureel, maar ook een bijzonder/sterk sociaal maatschappelijk karakter tijdens de corona crisis.

Zowel kunstenaars, professioneels met cruciaal beroep als vele bewoners hebben het moeilijk door de langdurig nodige Covid-19 maatregelen.

-Kunstenaars hebben extra moeilijk sinds maart 2020 vanwege veel geannuleerd, of niet gerealiseerd werk door evenementen beperkingen.
-Alleenstaanden, ouderen, chronische zieken of mensen met beperkte mobiliteit kunnen zeer eenzaam voelen. 
-Werkenden in cruciaal beroepen, zoals in de zorg, veiligheid, transport, onderwijs, etc. kunnen extra vermoeid geraakt zijn.

Het effect, van een zelfs kort, ‘live’ muziekoptreden kan een bijzonder emotionele lading geven, zoals intensiteit en troost. Denk aan vreugde, ontspanning, eenzaamheid of verdriet. Dit effect op de luisteraar is ook al wereldwijd wetenschappelijk bewezen door verschillende onderzoeken.

Dit project biedt musici een gelegenheid tot een bijzonder podium én om de maatschappelijke kant van hun beroep uit te kunnen voeren, namelijk mensen samenbrengen troost bieden en elkaar te verbinden via muziek.
Tevens biedt dit project enig werkgelegenheid voor een aantal beroepsmusici van het stadsdeel.

“Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie voor eenmalige kunstprojecten van stadsdeel Zuid, Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/subsidies/eenmalige-kunst-zuid/”

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

De Buitenhof

Adres

Nieuw Herlaer 2, Amsterdam

Website

https://www.musixforyou.com

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis voor inwoners en bezoekers De Buitenhof

Meer informatie

Volgende concert op 7 mei 2021 14:30 bij De Oevers, locatie Zuidoever, Eemlandstr 2