Pad tot huidige pagina

Expositie: Sint Lucas 140 jaar

sintlucasjubileum140.jpg

Expositie: Sint Lucas 140 jaar

5 april 2021 - 11 april 2021

Inhoud

Sint Lucas bestaat 140 jaar!

Expositie 20x20: 5 april – 11 april 2021

Kunstenaarsvereniging Sint Lucas is 140 jaar oud, maar springlevend! En dat vieren we! Sint Lucas is in 1880 opgericht door studenten van de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Bekende leden van de vereniging waren onder meer Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Willem Witsen.

In 2020 verscheen de uitgave Sint Lucas kunstenaarsvereniging – 1880 -2020, waarin de leden zich voorstellen en hun werk tonen. Door de pandemie moesten de in het jubileumjaar geplande exposities worden uitgesteld. Deze zullen daarom dit jaar plaatsvinden. Naast een grote overzichtstentoonstelling in november 2021 in Loods 6 – Amsterdam organiseert Sint Lucas een tentoonstelling waar de leden werk van 20x20(x20) cm. zullen laten zien.

Locatie
De Merkenwinkel – Gerard Doustraat 76 Amsterdam

Openingstijden
Maandag 5 april: 13 – 18 uur
Dinsdag 6 tot en met Zondag 11 april: 11 – 18 uur

Deelnemers
Hanneke Barendregt, Katja Berkenbosch, Edwin Boering, Herman Deen, Jan van Dijk, Sjoerdtje Hak, Melissa Halley, Anneke Hohmann, Chantal van Houten, Wanda Janota, Cees Kaspersma, Tjeerd Landman, Diane Lekkerkerker, Cora Mulder, Marijke van Oostrum, Rud Perree, Joke Plomp, Ruth van de Pol, Hanneke Rijks, Erik Timmermans, Marjolein van Veen, Alex de Wolf.

Expositie 20x20
Kom kijken naar het diverse en verassende werk van de kunstenaars van Sint Lucas.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

De Merkenwinkel

Adres

Gerard Doustraat 76, Amsterdam

Website

https://kunstenaarsverenigingsintlucas.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis