Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Verborgen talenten in het verpleeghuis

Tentoonstelling: Verborgen talenten in het verpleeghuis

tekening-t-grolleman.png

1 april 2021 - 1 mei 2021

Inhoud

In de maand april focust Outsider Art Galerie op onbekende creativiteit in het verpleeghuis. De titel ‘Ieder mens is een kunstenaar’, ooit gemunt door kunstenaar en performer Joseph Beuys, zegt het al: ieder mens is een drager van talenten. De menselijke geest blijkt, ook als die is aangetast door dementie, vindingrijk te zijn.

Tekeningen

Illustrator en zorgmedewerker Eva Gans toont een groot aantal tekeningen die onder haar bezielende begeleiding zijn gemaakt door mensen met dementie in verschillende Amsterdamse verpleeghuizen van zorgorganisatie Amsta.

Dementees X Spoken word

Naast tekeningen zijn op video performances te bekijken van Spoken Word artists Sanguilla Vabrie, Reinier van der Veer, Claartje Chajes, Rik Wolf Overtoom, Gershwin Bonevacia en Mariëm Zian. Deze spoken word performances zijn geïnspireerd op de letterlijke taal van met mensen met dementie. Mensen met dementie in het verpleeghuis zijn kwetsbaar. Hun eigen stem wordt nauwelijks gehoord, hun taal niet altijd herkend. Terwijl deze uitspraken zo kostbaar, levenswijs en vaak ook grappig kunnen zijn.

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Outsider Art Galerie in de Hermitage

Adres

Neerlandiaplein 7, Amsterdam

Website

http://www.outsiderartgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis, wel vooraf aanmelden via: outsiderart@cordaan.nl
Open op do en vrij 12-17 uur.

Meer informatie

Live stream event:

Op donderdag 29 april organiseert de Outsider Art Galerie een art talk via live stream met de initiatiefnemers van deze tentoonstelling. Meer info over het programma volgt. Je kunt je alvast gratis aanmelden via outsiderart@cordaan.nl.