Pad tot huidige pagina

Zoomlezing (online) De tuinstadgedachte

Zoomlezing (online) De tuinstadgedachte

cmglee_welwyn_garden_city_memorial_garden_780.jpg

9 april 2021, 16.00 - 17.00 uur

Inhoud

De tuinstadgedachte is actueler dan ooit; discussies over duurzaamheid, coöperatief wonen en groen in de stad zijn de orde van de dag. Deze lezing gaat in op de ontwikkeling van de tuinstadgedachte en de bouw van tuindorpen en tuinsteden.

In 1924 vond in Amsterdam het grote tuinstadcongres plaats. Amsterdamse School Museum Het Schip wil 100 jaar later de tuinstadgedachte weer nieuw leven in blazen. Daarom organiseert het museum met verschillende partners, waaronder de gemeente Hilversum, de komende jaren allerlei activiteiten. Deze lezing is een begin. In 2024 zullen alle activiteiten uitmonden in één grote tentoonstelling en een internationaal congres.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Museum Het Schip

Adres

Oostzaanstraat 45, Amsterdam

Website

https://www.hetschip.nl/bezoekers/activiteiten/zoomlezing-de-tuinstadgedachte

Toegangsprijs en kaarten bestellen

online 10 EUR

Meer informatie

e-mail: planning@hetschip.nl
telefoon: 020 6868595