Pad tot huidige pagina

Amsterdam 2030, by Polestar

polestarspace-reclaimingspacemaxtuinman.jpg

Amsterdam 2030, by Polestar

28 mei 2021 - 18 juni 2021

Inhoud

Stedelijk ontwerpers en Polestar tonen een duurzaam Amsterdam in 2030

Vanaf 28 mei zijn kunstwerken van een duurzame hoofdstad in 2030 te bewonderen en ervaren in de Polestar Space in Amsterdam. In de expositie deelt het elektrische performance-automerk uit Zweden samen met Nederlandse stedelijk ontwerpers zijn visie op de stad in 2030, zodra diesel- en benzineauto's niet langer de straten kleuren. De multizintuiglijke expositie dient als inspiratie en motivatie om met elkaar naar oplossingen te blijven kijken voor een schonere en gezondere stad.

Volgens het gemeentebeleid moet al het commercieel vervoer en personenauto's in de bebouwde kom in 2030 uitstootvrij zijn, wat inhoudt dat vanaf dan alle benzine- en dieselauto’s geweerd worden. Het onlangs gepresenteerde plan van Polestar om tegen die tijd een volledig klimaatneutrale auto te maken sluit aan bij deze ambitie. De duurzaamheidsdoelstellingen en de rol die elektrisch vervoer daarin speelt, is voor Polestar reden geweest voor deze expositie. Hiermee wil het automerk Nederlandse ontwerpers een platform bieden en Amsterdammers de mogelijke toekomst van de stad te laten zien.

Ervaar een duurzame hoofdstad
Een toekomstig Amsterdam wordt tot leven gebracht in de expositie ‘Amsterdam 2030, by Polestar’. De verschillende kunstinstallaties zijn gecreëerd door de stedelijk ontwerpers van One Architecture, VenhoevenCS en designer Max Tuinman. Samen delen ze hun visie op hoe een emissievrij Amsterdam er op termijn uitziet, door verschillende keuzes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en design.

De expositie ‘Amsterdam 2030, by Polestar’ is van 28 mei t/m 18 juni iedere dag te bezichtigen met inachtneming van de covid-maatregelen. De exacte openingstijden en contactgegevens zijn te vinden op de website.

Adresgegevens:
Polestar Space Amsterdam
Van Baerlestraat 2-4, 1071 AW Amsterdam

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Polestar Space

Adres

Van Baerlestraat 2-4, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis toegankelijk.