Pad tot huidige pagina

De Grote Keramiek Show

dsc_5312.jpg

De Grote Keramiek Show

20 mei 2021 - 20 juni 2021

Inhoud

Outsiderland zal openen met "De Grote Keramiek Show" waarin een groep van de meest uiteenlopende kunstenaars keramiek toont dat zich aan geen enkele regel houdt. Er zijn keramieken alien-tasjes te zien van de Brusselse Naomi Gilon, maken zowel Viresh Palti als Wildbarz sneakers van klei en toont Bastienne Kramer wulpse vrouwfiguren. Daarnaast is er een hoofdrol voor het keramiekatelier van Bijzonder Amsterdams, dat op een steenworp afstand van Sexyland World ligt en waar mensen met een beperking laten zien hoe onbeperkt ze zijn in hun creativiteit. Van atelier de Wijde Doelen in Utrecht tonen we werk vol buitenaardse kastelen en beschermende draken van Chris Weijers en Jessica Magnin en Chris Weijers. De show laat zien dat in de wereld van keramiek kunstenaars van zowel de "outsider art" kunstwereld als de reguliere kunstwereld allemaal minstens even eigenzinnig en talentvol zijn.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Outisderland in Sexyland World

Adres

Noordwal 1, Amsterdam

Website

http://www.outsiderland.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

OVER OUTSIDERLAND
Outsiderland is de eerste kunstruimte in Nederland die de wereld van wat nu nog “outsider" en “insider" kunstenaars samen gaat brengen. De ruimte staat in het nieuwe Sexyland World pal tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Vanuit de ruimte worden samenwerkingen gestimuleerd tussen de meest talentvolle "outsider" kunstenaars, die nu niet mee mogen doen met het officiële kunstcircuit, en "insider" kunstenaars die die ook denken buiten de gebaande paden. We gaan op inventieve wijze eraan werken het creatief kapitaal van “outsider" kunstenaars tot zijn recht te laten komen in de reguliere kunstwereld. We zullen twee kunstwerelden samenbrengen die nu nog grotendeels gescheiden zijn, en ervoor strijden dat het juist cool en goed is om niet aan de norm te voldoen. In Outsiderland komen twee werelden samen, maar bepalen de mensen die anders zijn de regels.