Pad tot huidige pagina

Speurtocht Oude Stad volwassenen

amsterdamoudestad.jpg

Speurtocht Oude Stad volwassenen

18 mei 2021 - 18 juni 2021

Inhoud

Hou je van wandelen, quizvragen én van Amsterdam?
Op deze wandelroute ben je eigen gids. Tijdens een heerlijke stadswandeling leer je over de geschiedenis van Amsterdam, test je je kennis en kom je al puzzelend tot de oplossing van deze speurtocht voor volwassenen.

Categorie

Overig

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Historische stadscentrum

Adres

Dam 1, Amsterdam

Website

https://www.amsterdamoudestad.nl/speurtochten/speurtocht-historisch-amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

25 euro per gezelschap

Meer informatie

De wandeling brengt je langs de Dam, de zuidelijke burgwallen, de Nieuwmarktbuurt en Chinatown. Bij elke stop krijg je informatie over en een vraag: er zijn opzoekvragen, kennisvragen en speurvragen. Met elk antwoord verzamel je een letter en alle letters vormen samen de oplossing.

De speurtocht bestaat uit een stevige beschermmap en een beschrijving van de stoppunten met kleurenfoto's. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat je achteraf kunt zien hoe je gescoord hebt.
Er is ook een speurtocht voor volwassenen door de Jordaan.

"We hebben met mijn familie een prachtige middag gehad. Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond, maar kwam op plekjes waar ik nog nooit geweest was."

"We vonden het heel leuk, iedereen had een taak, we hebben dingen bezichtigd zoals de tempel en de Chinese supermarkt. De speurtocht was top."