Pad tot huidige pagina

Speurtochten voor kinderen

Speurtochten voor kinderen

kinderspeurtochtdam.jpg

18 mei 2021 - 18 juni 2021

Inhoud

Amsterdam niet geschikt voor kinderen? Echt wel! Deze speurtochten zijn superleuk voor kinderen van 6-12 jaar én voor hun ouders. Deze wandelingen zijn een perfect offline gezinsuitje in Amsterdam.

Categorie

Overig

Doelgroep

Kinderen

Naam locatie

Oude Stad en Jordaan

Adres

Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Website

https://www.amsterdamoudestad.nl/speurtochten/kinderspeurtocht-amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

25 euro per gezelschap

Meer informatie

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, Chinatown, de Zeedijk en de Dam. Bij elke stop op de route leren de kinderen al lezend, puzzelend en rekenend over de geschiedenis van Amsterdam. De speurtocht duurt ongeveer 2 à 2,5 uur en komt onder andere langs oude stadspoorten, het kleinste huis, het Paleis op de Dam en de boeddhistische tempel. Er is ook een kinderspeurtocht door de Jordaan.

Het speurtochtpakket bestaat uit een stevig klembord en een beschrijving van de stoppunten met kleurenfoto's. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat je achteraf kunt kijken hoe je gescoord hebt.

"Wat een fantastische speurtocht. Een overzichtelijke kaart, interessante informatie en leuke vragen, langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Een betere manier om de stad te leren kennen is er wat ons betreft niet!"

"We hebben met de kinderen een heerlijke dag doorgebracht, waarbij we de speurtoc