Pad tot huidige pagina

Balkonscènes – Helena van Heel & Vincent van Amsterdam

1800-helenavanheel-vincentvanamsterdam.jpg

Balkonscènes – Helena van Heel & Vincent van Amsterdam

11 juni 2021, 17.00 - 18.00 uur

Inhoud

Helena van Heel (mezzosopraan) en Vincent van Amsterdam (accordeon) met Haydn’s solocantate Ariana a Naxos in een versie voor mezzosopraan en accordeon. Daarnaast muziek van onder andere Aart Strootman.

Noorderklank in de Oosterkerk
“Noorderklank in de Oosterkerk” is een concertreeks in het kader van de regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. In de programmering staan de performers en componist centraal die meewerken aan het muziektheaterproject ‘Een oog in zee’ van Stichting Noorderklank(première voorjaar 2022). Haydn’s Ariana a Naxos ligt ten grondslag aan deze voorstelling met daaromheen nieuw gecomponeerde muziek van Willem Boogman met als uitvoerenden onder meer mezzosopraan Helena van Heel, accordeonist Vincent van Amsterdam en danser Kenzo Kusuda. Als een voorafspiegeling van dit project wordt in deze concertreeks ook oude en nieuwe muziek gecombineerd.

Het programma:
Monteverdi – Lamento d’Arianna
Händel – Cara sposa
Händel – Lascia ch’io pianga
Aart Strootman – The Old Man and the Sea (2014)
Haydn – Arianna a Naxos

Om 17:00 en 20:00 uur.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oosterkerk

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Website

https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren verplicht.