Pad tot huidige pagina

Frank Bridge Pianokwartet – Brahms & Dvořák

frankbridgepianokleur-klein.jpeg

Frank Bridge Pianokwartet – Brahms & Dvořák

26 juni 2021, 15.00 - 16.30 uur

Inhoud

Het Frank Bridge Pianokwartet speelt een prachtig romantisch programma dat eind 19e-eeuwse kleuren uit verschillende Europese landen verenigt: Duitsland en Tsjechië. Het derde pianokwartet van Brahms in combinatie met het prachtige eerste pianokwartet van Dvorák.

Dvorák’s eerste pianokwartet dateert uit 1875. Dvorák schreef het in opdracht van zijn uitgever Simrock die goed aan Dvorák’s werk verdiende. Daarnaast speelde het succes van Brahms’ werken voor dezelfde bezetting uit dezelfde periode waarschijnlijk een rol. Dvorák schreef het werk toen hij al grote internationale bekendheid had. Zoals vaker in zijn werk zijn volkmuziek-elementen terug te horen.

Brahms’ derde en laatste pianokwartet wordt ook wel het Werther Quartet genoemd naar Goethe’s ‘Lijden van de jonge Werther’. In het eerste deel de verwerking van Robert Schumann’s Clara thema als verwijzing naar de levenslange vriendschap met Clara Schumann.

Frank Bridge Pianokwartet
Jacob Plooij – viool
Örzse Adam – altviool
Florien Hamer – cello
Hans van Beelen – piano

Tussen de stukken zal er een korte pauze zijn voor de musici. Bezoekers moeten echter op hun plek blijven i.v.m de coronamaatregelen. Het concert duurt tot ongeveer 16:20 uur.

Fonds Podiumkunsten
Dit concert valt binnen de Balkonscènes regeling van het Fonds Podiumkunsten.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oosterkerk

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Website

https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren verplicht.