Pad tot huidige pagina

Gerrit Jan Wielinga schilderijen - Weekendsalon WG Kunst

Gerrit Jan Wielinga schilderijen - Weekendsalon WG Kunst

gjwielenga.jpg

10 juni 2021 - 13 juni 2021

Inhoud

In het weekend van 10 t/m 13 juni is in WG Kunst recent werk van Gerrit Jan Wielinga te zien. In de tentoonstelling zijn naast een aantal andere werken 13 grote olieverf schilderijen te zien.
“Mijn eigen les in deze werken is het zoeken naar overtuigende beelden met beperkte middelen en techniek. Dat betekent in dit geval een snelle opzet in houtskool en dan met slechts paletmes de verf aanbrengen op het doek, om vervolgens de verf weer van het doek te schrapen met een rakel. Om mezelf verder te beperken werk ik in zwart wit. Ik ben op zoek naar toeval en imperfectie, zodat de beelden hun eigen verhaal kunnen vertellen.”
Wielinga (Leeuwarden, 1971) studeerde enige tijd mode en theater aan de HKU en de Rietveldacademie. Een hiv-diagnose in 1993 markeerde een eind aan zijn studie. Hij ging acteren, schilderen en experimenteren met conceptueel werk. Wielinga exposeerde eind negentiger jaren op diverse broedplaatsen in Amsterdam, Utrecht en Zürich. Vanaf 2000 concentreerde hij zich op schrijven. Naast enkele romans en toneelteksten schreef hij ook voor tijdschriften en blogs. Vijftien jaar geleden begon hij zich in te zetten als activist. Eerst voor rechten van mensen die leven met hiv, later ook voor sekse, gender en seksuele gelijkheid. Wielinga studeert momenteel ecologisch tuinontwerpen en is één van de oprichters van Bi+ Nederland. Daarnaast houdt hij zich bezig met vrijwilligerswerk voor de Hiv Vereniging en het hiv-blad ‘hello gorgeous’. Deze 4-daagse tentoonstelling in WG Kunst is voor hem een kans om zijn kunstenaarscarrière weer een impuls te geven.

Tentoonstellingsperiode donderdag 10 t/m zondag 13 juni 2021
Openingstijden 13.00 – 17.00, reserveren tijdslot via www.wgkunst.nl

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/gerrit-jan-wielinga/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis, reserveer tijdslot via www.wgkunst.nl

Meer informatie

www.wgkunst.nl, wgkunst@wgkunst.nl of tel. 020 6161515