Pad tot huidige pagina

Het lichaam wil ook wel eens wat - groepstentoonstelling WG Kunst

affichehetlichaamwilookweleenswat.jpg

Het lichaam wil ook wel eens wat - groepstentoonstelling WG Kunst

17 juni 2021 - 21 juni 2021

Inhoud

Van donderdag 17 t/m zondag 20 juni is in WG Kunst een groepstentoonstelling van zeven beeldend kunstenaars, getiteld ‘Het lichaam wil ook wel eens wat’. De tentoonstelling is samengesteld door Judith Vossen en Jurgen Winkler.

Uitgangspunt is het menselijk lichaam. Soms is fysieke verbeelding de spreekbuis voor psychisch ongemak. Op vaak humoristische wijze worden pijnlijke aspecten van menselijke relaties zichtbaar gemaakt, zout in de wond gestrooid of een vinger op de spreekwoordelijke zere plek gelegd.

De mens als tobbende ploeteraar in een absurdistisch landschap van pogingen er het beste van te maken. Niets menselijks is ons vreemd. Het werk confronteert en ontroert door een soms schijnbare vrolijkheid die schrijnender wordt naarmate je de essentie van het werk tot je door laat dringen. Vragen over ons gedrag werpen zich op door een scherpe observatie van het dagelijks leven.

En hoe zit het dan met het lichaam zelf? Heeft het lichaam een eigen wil? En zo ja, wordt het dan niet eens tijd dat het lichaam het heft in eigen hand gaat nemen? Dat ze geen controle meer toelaat door de beknelling van de geest of maatschappelijke manipulatie? En dat ze voortaan haar eigen weg zoekt zonder beperkende regels of grenzen van ethiek en moraal.

Deze overpeinzingen vormen de basis voor de tentoonstelling ‘Het lichaam wil ook weleens wat’, waarin zeven beeldend kunstenaars laten zien waar deze uitgangspunten toe kunnen leiden. Deelnemend kunstenaars zijn Ralf Kokke, Anneliek Nieuwland, Paul de Reus, Johanna Schweizer, André Thijssen, Judith Vossen en Jurgen Winkler.

Openingstijden tentoonstelling
Do t/m zondag 17 t/m 20 juni van 13.00-18.00 uur
Kunstenaars Judith Vossen en Jurgen Winkler zijn aanwezig.

Reserveren tijdslot via www.wgkunst.nl.
Maximaal 10 bezoekers tegelijk in de zaal, mondkapje verplicht.

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl

Categorie

Tentoonstelling

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

https://www.wgkunst.nl/het-lichaam-wil-ook-wel-eens-wat/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis, reserveer tijdslot via www.wgkunst.nl

Meer informatie

www.wgkunst.nl, wgkunst@wgkunst.nl of tel. 020 6161515