Pad tot huidige pagina

Muziek: Opening Weekend Nieuwe Noten Amsterdam: Sehnsucht

Muziek: Opening Weekend Nieuwe Noten Amsterdam: Sehnsucht

katharina-gross-pict-lucaskemper-683x1024.jpeg

11 juni 2021, 20.00 - 21.00 uur

Inhoud

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Katharina Gross (cello), Wouter Snoei (klankregie)
Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50 | Kaartverkoop per 1 juni
De Oostenrijkse celliste en performer Katharina Gross is voor veel componisten de muze voor het schrijven van nieuwe muziek. Nu maakt ze met haar eigen muziek, gespeeld, gesproken, gezongen en op klanksporen, een nieuwe voorstelling: Sehnsucht.

Sehnsucht, een gevoel dat tot depressie kan leiden maar ook kan werken als motor voor creativiteit.

Een performance in drie scènes die vrouwen, wezens en gevoelstoestanden toont, belichaamd door Katharina Gross en haar cello en geïnspireerd op mythologische verhalen, de dieptepsychologie en literaire werken van Plato, Ovidius, Ingeborg Bachmann en Terézia Mora.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

plein theater

Adres

Sajetplein 39, Amsterdam

Website

https://www.plein-theater.nl/agenda/10651/opening-weekend-nieuwe-noten-amsterdam-sehnsucht

Toegangsprijs en kaarten bestellen

https://tickets.plein-theater.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=32482

Meer informatie

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

Vanwege het jaar met Corona hebben veel concerten van de serie Nieuwe Noten Amsterdam niet kunnen plaatsvinden. Wij proberen als dat mogelijk is, nieuwe data te vinden.