Pad tot huidige pagina

OUTSIDERWEAR FESTIVAL

melkwegoutsiderwear0705-300dpi.png

OUTSIDERWEAR FESTIVAL

8 juli 2021 - 24 juli 2021

Inhoud

Deze zomer vindt Outsiderwear Festival plaats in Amsterdam. Twee weken lang, van 10 tot 24 juli, wordt op verschillende locaties in de stad streetwear getoond van de coolste “outsider” en “insider” kunstenaars. Meer dan 40 “outsiders” en “insiders” komen samen in een dynamisch programma vol met tentoonstellingen, workshops, rondleidingen en een activistische fotocampagne.

OUTSIDERWEAR FESTIVAL
Het Outsiderwear Festival start op 8 juli met een kick off in Melkweg in Amsterdam. Na de lancering zullen de Outsiderwear samenwerkingen zowel te zien als te koop zijn op verschillende festival locaties, onder andere Outsider Art Galerie, Museum van de Geest, Vriend van Bavink, Patta Store, Zeedijk60 en Sexyland World.

OVER OUTSIDERWEAR
Outsiderwear is een project waarin getalenteerde ‘’outsider’’ kunstenaars samenwerken met opkomende of reeds succesvolle modeontwerpers, streetwear labels en kunstenaars. Een outsider kunstenaar is een kunstenaar met, bijvoorbeeld, een mentale of fysieke beperking, een psychische kwetsbaarheid of een daklozenachtergrond. Er is steeds meer aandacht voor outsider art, maar de wereld van outsider art komt zelden samen met de reguliere creatieve industrie. Outsiderwear doorbreekt deze tweedeling en verbindt de werelden van insider en outsiders door samenwerkingen en verschillende activiteiten.

KUNSTENAARS
De deelnemers variëren van niche kunstenaars en grote streetwear labels tot onafhankelijke ontwerpers en levenskunstenaars. Tijdens Outsiderwear Festival worden de volgende samenwerkingen gepresenteerd:
- Aadesokan en Maxivive (Nigeria)
- Alex Naber en Sophie Hardeman
- Antoine Monod de Froideville en Bonne Suits
- Ayse Somunchu en Bas Kosters
- Ben Augustus en Piet Parra
- Bruin Parry en Jan Hoek
- Daniël Jos Eerenberg en Wobbewear
- Joey Bocciardo en Fenna Miedema en Lionel Plak en Jessica van Halteren en Georgy Dendoe en Tirino Yspol
- Marie Bodson en Kasbah Kosmic
- Nielsjan Tavernier en Tom van de Borght
- Osmel Herman en Patta
- Regillio Benjamin en Desmond Tjon A Koy en Patta
- Rudy de Gruyl en Benedikt Fischer
- Sijtse Keur en Norbert de Jong en Alexxx en Hans Klastat en Minke de Fonkert en Bonne Suits
- Theatergroep LeBelle en Duran Lantink
- Outsiderwear Bandshirts door Cengiz Mustafa Imamdi, Wieger Windhorst en Wildbarz
- Outsiderwear en Tattoo-project

Outsiderwear is een initiatief van Jan Hoek en Stichting Captain Hoek in samenwerking met Stichting M-ODE en Outsider Art Galerie / Cordaan. Het project wordt ondersteund door Fonds Voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds, Rabobank Amsterdam, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Cordaan.

Outsiderwear werkt samen met Outsider Art Galerie, Herenplaats, De Volksbond (G J Scheurleerweg), Stichting Art Bruut/Makom, De Witte Olifant, Bijzonder Amsterdams, Grand Aterlier S, Kunstwerkplaats De Zandberg, Theatergroep LeBelle en De Meijboom.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Outsiderland

Adres

Noordwal 1, Amsterdam

Website

http://www.outsiderwear.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis